Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Українські фахівці співпрацюватимуть з європейськими колегами у напрямку фізичної та реабілітаційної медицини

21 лютого 2017
2973

Міністерство охорони здоров’я України і Секція та Рада з фізичної та реабілітаційної медицини Європейського союзу медичних спеціалістів підписали меморандум про співпрацю.

Мета меморандуму – забезпечити офіційне підґрунтя для співробітництва в галузі фізичної та реабілітаційної медицини. Передбачено, що співпраця відбуватиметься задля сприяння покращення здоров’я та розвитку населення України у цій ділянці медицини.

«Досвід і знання вашої організації допоможуть нам в Україні реформувати пріоритетні сфери фізичної та реабілітаційної медицини», – зазначила Оксана Сивак, заступник міністра охорони здоров’я з питань європейської інтеграції.

За словами професора Ніколаса Христодоулоу, президента Європейської секції фізичної та реабілітаційної медицини, підписаний меморандум – один із багатьох кроків на шляху, який веде Україну до Європейського Союзу.  

Сторони домовилися співпрацювати у сферах реформування системи фізичної та реабілітаційної медицини в Україні, освіти та продовженого професійного розвитку, професійної та клінічної практики з фізичної та реабілітаційної медицини.

У межах договору відбуватиметься обмін інформацією та досвідом, співпраця з розробки та визнання навчальних програм первинної підготовки, безперервної медичної освіти та подовженого професійного розвитку лікарів фізичної та реабілітаційної медицини. Це, зокрема, відкриває можливості спільної роботи в рамках дослідницьких проектів.