Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

У новому випуску Дайджесту — про плани змін у системі охорони здоров’я на 2019 рік

26 жовтня 2018
1868

У новому номері національної медичної стіннівки розповідаємо, як змінюватиметься  система охорони здоров’я у наступному році і відповідаємо на поширені питання про зміни, що відбуваються зараз.

«У 2019 році ми розпочинаємо зміни в амбулаторній допомозі. Тепер черга закладів спеціалізованої допомоги ставати комунальними некомерційними підприємствами й самостійно розпоряджатися своїми фінансами. Правило те саме: хто краще надає послуги, до кого йдуть люди, той отримує більше грошей. Основний капітал медичного закладу — його фахівці. Запорука фінансового успіху — грамотний розподіл коштів, який забезпечує необхідний рівень технічного оснащення і приваблює хороших фахівців», — наголосила в.о. міністра охорони здоров’я доктор Уляна Супрун.

Керівник Департаменту охорони здоров’я Полтавської обласної держадміністрації Віктор Лисак розповідає про систему, яка дозволяє проводити взяття біоматеріалу в кожній сільській чи міській амбулаторії й доставляти його в сучасні уніфіковані клініко-діагностичні лабораторії.

У новому номері стіннівки є інформація про ліцензування медзакладів, а також відповіді на поширені питання. Закликаємо фахівців надсилати запитання на адресу [email protected]. Відповіді на них ви зможете прочитати в наступних числах Дайджесту.

Одинадцятий випуск Дайджесту вже надіслано медичним департаментам й управлінням, які мають поширити його у закладах охорони здоров’я. Крім того, Дайджест можна скачати на нашому сайті за посиланням нижче, а також ви можете підписатися і отримувати Дайджест на свою персональну скриньку: http://eepurl.com/dckP0D

Переглянути всі випуски дайджесту можна в розділі "Медичним працівникам": Дайджест змін у системі охорони здоров’я

Читайте також