Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Три тисячі українських лікарів отримають доступ до доказових баз навчання Британського медичного журналу

12 вересня 2017
5283

Міністерство охорони здоров'я України за підтримки Британського медичного журналу (BMJ) оголосило про старт Навчальної ініціативи в сфері підвищення кваліфікації та професійної перепідготовки українських лікарів. Ця ініціатива покликана надати клініцистам та професійним працівникам сфери охорони здоров’я доказові онлайн-інструменти та ресурси для покращення рівня діагностики, лікування і заходів із захисту від інфекційних та неінфекційних захворювань.

Заступник Міністра Олександр Лінчевський зазначив: “Лікар – це та професія, де вчитися і вдосконалюватися необхідно протягом усього свого життя, адже лікар вчиться стільки, скільки працює. Однією з форм такого навчання є самостійний безперервний професійний розвиток, у тому числі і через навчання на платформі Британського медичного журналу – одного з найстаріших медичних журналів у світі. Відтепер українські лікарі також отримають доступ до цього потужного ресурсу з доказовою сучасною інформацією. МОЗ України наразі працює над низкою нормативних документів, для того щоб, це навчання офіційно враховувалося як післядипломна освіта, і ті оцінки, які виставлятиме Британський медичний журнал, зараховувалися українським лікарям”.

Британський медичний журнал співпрацює з Міністерством охорони здоровя України у напрямку впровадження Навчальної ініціативи підтримки клінічних рішень, шляхом надання українським лікарям доступу до двох найбільших навчальних ресурсів Британського медичного журналу - “BMJ Best Practice» і «BMJ Learning» («Найкраща практика «BMJ» та «Навчання з BMJ”).

“Уже сьогодні українською мовою доступно 285 тем та 89 навчальних модулів з різних галузей медицини. Програма розрахована на практикуючих та мотивованих лікарів, особливо на молодих фахівців. До грудня 2017 року три тисячі українських лікарів отримають доступ до ресурсу, а у подальшому є можливість залучити до цієї Навчальної ініціативи – до 16 тис. лікарів” – зазначила Олена Новичкова, керівник групи впровадження Навчальної ініціативи Британського медичного журналу в Україні.

МОЗ України співпрацює з структурними підрозділами з питань охорони здоров'я та вищими медичними навчальними закладами щодо визначення кандидатів на посади радників з інституційної адвокації Британського медичного журналу, тих координаторів, які забезпечуватимуть надання кодів доступу до ресурсу лікарям, які забажають долучитися до Навчальної ініціативи.

Детальніша інформація про координаторів проекту у кожному регіоні буде оприлюднена на сайті Міністерства.