Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Широке громадське обговорення: стратегічні цілі та ключові показники ефективності МОЗ України

20 січня 2020
6383

Сьогодні в МОЗ України відбулась широке громадське обговорення концепцій державних політик в сфері охорони здоров’я та планів їх реалізації до 2024 року. В обговоренні взяли участь заступники міністра охорони здоров’я Олена Сімоненко та Ірина Шевченко, представники громадських організацій, МОЗ України  та професійної медичної спільноти.

Під час зустрічі були презентовані стратегічні цілі МОЗ у 2019-2024 роках:

  • люди менше хворіють;
  • люди, які захворіли швидше одужують;
  • люди живуть довше.

Також були презентовані ключові показники ефективності МОЗ України по кожному напрямку діяльності.

“Сьогодні відбувся перший діалог з громадськими організаціями стосовно довгострокових планів МОЗ України. Це дуже важливий крок для досягнення стратегічних цілей, що визначені в Програмі діяльності Уряду. 

Ми формуємо наші завдання не з кабінетів міністерства, а за участі громадськості. Бо саме вони є носіями думок, вони поруч з хворими та лікарями, тими, хто надає допомогу і тими хто її потребує. Основна ціль МОЗ України – максимально спростити медичний доступ для пацієнта та створити належні умови праці лікарям”, - зазначила заступник міністра Олена Сімоненко.

Всі учасники діалогу мали можливість поставити питання та отримати відповіді на них, висловити свої зауваження та надати пропозиції, що будуть враховані в подальшій роботі. Але залишилась низка неузгоджених питань. Міністерство продовжить діалог з громадськістю для спільного напрацювання рішень.

Дякуємо всім учасникам обговорення за активну участь. Завдяки спільній роботі міністерства та громадських організацій кожен пацієнт матиме доступ до сучасної та якісної медичної допомоги.

 

Стратегічні цілі та KPI МОЗ України