Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Шанс на життя: чи готова Україна до трансплантації?

19 вересня 2017
4807

У той час, як у розвинених країнах світу трансплантація органів є стандартом лікування при багатьох захворюваннях нирок, серця, печінки, легенів, кишківника та ін., Україна відстає на 20-25 років у розвитку органної трансплантації. У країнах з добре розвиненою системою трансплантації, на 1 млн населення припадає 14-39 трупних донорів, тоді як в Україні у 2016 році ця цифра становила 0,2 чоловік на 1 млн населення. 

Така незначна кількість трансплантацій на 42 млн країну – це надзвичайно низький показник. І та кількість трансплантацій, які на сьогодні виконуються в Україні становить менше 10% від реальної потреби.

Чи вирішить цю проблему прийняття нового Закону “Про трансплантацію”? Чи розвиток трансплантації в нашій країні стримують і інші фактори? І які кроки уже сьогодні зробило Міністерство охорони здоров'я України, щоб трансплантація в Україні таки запрацювала? 

Детальніше читайте у колонці заступника Міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського: http://life.pravda.com.ua/columns/2017/09/19/226495/

Читайте також