Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Сергія Шума призначено директором ДУ "Український моніторінговий та медичний центр з наркотиків та алкоголю МОЗ України"

1 грудня 2017
5901

29 листопада 2017 року Сергій Шум розпочав роботу на посаді директора Державної установи "Український моніторинговий та медичний центр з наркотиків та алкоголю МОЗ України".

Новий керівник Центру моніторингу наркотиків Сергій Шум має медичну та юридичну освіту. У 2017 році він також закінчив Національну академію державного управління при Президентові України.

Сергій Шум має управлінський досвід в державних органах, з 2008-2017 роки  він обіймав посаду заступника директора Українського науково-дослідного інституту соціальної і судової психіатрії та наркології Міністерства охорони здоров'я України.

Міністерство охорони здоров'я очікує, що новий директор приведе державну систему моніторингу наркоситуації у відповідність до критеріїв Європейського моніторингового центру з наркотиків та наркотичної залежності. Під керівництвом Сергія Шума центр має провести аналіз існуючої системи протидії обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та зловживанню ними та подати пропозиції щодо внесення відповідних змін до законодавства.

Сергій Шум вже має досвід законотворчої діяльності. Зокрема, він є співавтором Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання психіатричної допомоги», прийнятого в листопаді 2017 року, в якому було видалено дискримінуючи норми, що дозволяють стерилізацію недієздатних осіб; забезпечено право пацієнтів на доступ до правосуддя та удосконалено систему застосування примусових заходів медичного характеру.