Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Семінар для громадських організацій: Як пацієнти можуть контролювати Нацперелік?

16 березня 2018
4874

26 березня МОЗ України збирає представників громадських та пацієнтських організацій на тренінг-практикум по роботі з моніторингу Prozorro для контролю закупівель ліків з Нацпереліку.

Мета тренінгу - навчити активну громадськість, як виявляти махінації в держзакупівлях за допомогою модуля аналітики Bi.ProZorro.org на прикладі найгучніших кейсів-розслідувань в Prozorro. На тренінгу будуть вчити працювати з такимиелектронними інструментами як DoZorro, Clariry ProJect, YouControl тощо. Крім того, фахівці МОЗ розкажуть про нові важелі впливу на правопорушників.

Тренінг відбудеться 26 березня о 14:00 в МОЗ України.

Окрім реєстрації за формою, необхідно надіслати офіційного листа на Міністерство охорони здоров’я про намір взяти участь у семінарі на електрону пошту: [email protected]. Звертаємо увагу, реєстрація без листа вважається недійсною.  

За додатковою інформацією щодо проведення семінару звертайтесь за телефоном: (068) 567 64 54 – Тетяна Коба, радник в.о. міністра охорони здоров’я.

Нагадаємо, Національний перелік основних лікарських засобів – важлива частина медичної реформи, одне із завдань якої – гарантувати безкоштовне базове лікування громадянам країни. МОЗ запроваджує короткий список життєвонеобхідних, якісних та безпечних ліків, якими кожна лікарня має забезпечити кожного українця на 100%.

Нова політика забезпечення лікарськими засобами українців змінює підхід до фінансування. Держава витрачатиме кошти платників податків ефективно: лише на ті лікарські засоби, чия ефективність у боротьбі з хворобами науково доведена. Ресурси держави буде сфокусовано на наданні безкоштовного ефективного лікування від пріоритетних захворювань і станів максимальній кількості громадян.

Читайте також