Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Ще п’ятнадцять українців отримають лікування за кордоном

21 жовтня 2016
934

20 жовтня відбулося чергове засідання Комісії МОЗ України з питань направлення на лікування за кордон під головуванням заступника Міністра охорони здоров’я України Олександра Лінчевського. Комісія розглянула 27 справ громадян України.

Члени Комісії МОЗ ухвалили рішення відправити на закордонне лікування 15 пацієнтів, серед яких 9 дітей.

У 2016 році для МОЗ України за бюджетною програмою «Лікування громадян України за кордоном» було виділено 387 748,9 тис. гривень. Ці кошти забезпечили лікування в закордонних клініках для 121 пацієнта, які стояли на обліку. З них 57 дітей.

Нагадаємо, що лікування за кордоном як виключний захід передбачений для громадян, захворювання яких не лікується в Україні, незалежно від віку, статі, соціального походження, майнового стану, місця проживання та інших ознак.

При надходженні до МОЗ відповідних документів, питання направлення пацієнта розглядають на засіданні Комісії.

До зарубіжних клінік за програмою «Лікування громадян України за кордоном» направляються громадяни України для отримання медичної допомоги переважно з приводу онкогематологічних, онкологічних, нейрохірургічних, кардіохірургічних захворювань та вроджених аномалій розвитку, у разі неможливості її надання в умовах закладів охорони здоров’я України.