Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Рішення Окружного адміністративного суду м. Києва ігнорує факт - Борис Тодуров отримав контракт для підпису 3 місяці тому

4 червня 2019
3307

Уже четвертий місяць МОЗ України очікує від Бориса Тодурова підписання контракту, примірник якого він взяв для ознайомлення 1 березня 2019 року. Всупереч будь-якій логіці Окружний адміністративний суд міста Києва визнає протиправною “бездіяльність” Міністерства охорони здоров`я України, що полягає у непризначенні на посаду генерального директора ДУ «Інститут серця Міністерства охорони здоров`я України» Бориса Тодурова та у неукладенні із ним контракту.

МОЗ України занепокоєне затримкою в підписанні контракту з Борисом Тодуровим і зацікавлене в тому, щоби контракт з генеральним директором ДУ «Інститут серця Міністерства охорони здоров`я України» був підписаний якомога швидше. Адже контракт містить важливі положення для розвитку «Інституту серця», від втілення яких залежить робота медзакладу в найближчі роки і доступ українців до якісних медичних послуг.

Щодо рішення Окружного адміністративного суду м. Києва - нагадуємо хронологію подій:

1. 18 грудня 2018 року відбулися вибори генерального директора Державної установи «Інститут серця Міністерства охорони здоров`я України». Переможцем став Борис Тодуров, за якого віддали голоси 22 наукових співробітників інституту під час виборів генерального директора ДУ “Інститут серця МОЗ України”.

2. 23 січня 2019 року Департамент управління персоналом та кадрової політики МОЗ України підготував довідку про результати спеціальної перевірки щодо Бориса Тодурова, а Київська міська державна адміністрація погодила це призначення.

3. У лютому 2019 року Департамент управління персоналом та кадрової політики МОЗ України підготував проект контракту між міністерством та Борисом Тодуровим і погодив його зі структурним підрозділами Міністерства.

4. 01 березня 2019 року Борис Тодуров особистим підписом засвідчив, що ознайомився з довідкою про результати спеціальної перевірки, і отримав текст контракту для підписання в МОЗ України. Бориса Тодурова запросили до кабінету Державного секретаря МОЗ України для підписання контракту. Але він вирішив більш детально ознайомитись з контрактом і поїхав із Міністерства з одним примірником контракту.

5. Після цього Борис Тодуров не з’являвся в МОЗ України і не інформував Міністерство про прийняте ним рішення.

Нагадаємо, що це не перше рішення Окружного адміністративного суду, в якому ігнорується фактичний стан справ. Саме в цьому суді зупиняли роботу Міністерства, зокрема блокували доставку життєво необхідних ліків до пацієнтів. Так само в цьому суді позбавляли законного керівництва двох найбільших університетів країні - Одеського національного медичного університету та НМУ ім. О.О. Богомольця, зокрема зупиняли наказ МОЗ України про звільнення Катерини Амосової з посади ректора та забороняли будь-кому обіймати посаду ректора, крім Катерини Амосової.

Читайте також