Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Регіональні новини: на Чернігівщині придбали житло для лікарів, на Одещині відкрили Центр нефрології та діалізу

21 грудня 2017
3449

Кабінет психоемоційного розвантаження для учасників АТО відкрили на Тернопільщині, на Чернігівщині придбали житло для лікарів, а в Черкаській та Запорізькій областях  оновили автопарк «швидкої». Більше новин з регіонів - читайте далі.

На Одещині відкрили Центр нефрології та діалізу

В Одеській області запрацював сучасний центр допомоги хворим на ниркову недостатність. Протягом року тут зможуть провести 37 тисяч процедур гемодіалізу  – очищення крові, що дозволяє продовжити життя хворих на хронічну та гостру ниркову недостатність.

Планується поетапно відкрити 3 відділення: нефрології дитяче, відділення гемодіалізу для проведення терапії, перитонеального діалізу. Окремо увага приділятиметься діагностиці захворювання.

Обладнання центру – приклад соціально-відповідального партнерства між бізнесом та державою.

Детальніше: https://goo.gl/pPxYG1

У Вінниці придбали ендоскопічне обладнання для обласної дитячої лікарні

Вінницькій обласній дитячій лікарні передали сучасне ендоскопічне обладнання, яке дозволить вчасно і точно встановлювати діагнози маленьким пацієнтам. Це дороговартісні колоноскоп та бронхоскоп японського виробництва.


Детальніше: https://goo.gl/Sucqtv

У Яворівському районі провели Школу здоров’я

В амбулаторії загальної практики-сімейної медицини с.Чернилява відбулась «Школа Здоров’я».

Фахівці прочитали лекцію «Чи варто боятись онкології? Боротись! Не можна здаватись!», провели  профілактичні бесіди та консультації із мешканцями району.

Детальніше: https://goo.gl/MdVbd7

Кабінет психоемоційного розвантаження для учасників АТО відкрили на Тернопільщині

Кабінет, який відкрили у Заліщицькому обласному комунальному госпіталі інвалідів війни та реабілітованих, допомогатиме ветеранам знизити рівень нервово-психічної напруженості, швидше відновити витрачену нервову енергію. Для кожного воїна підбиратимуть відповідну, індивідуальну методику.

Кабінет облаштували за кошти обласного бюджету з допомогою благодійних організацій.

Детальніше: https://goo.gl/9y5c8s

На Чернігівщині придбали житло лікарям

Ключі від оселі отримало молоде подружжя хірургів. Напередодні в Ічнянському районі прийняли Програму забезпечення житлом медичних працівників КЗОЗ «Ічнянський ЦПМСД» та КЛПЗ «Ічнянська ЦРЛ» на 2017-2021 роки. Для реалізації Програми з районного бюджету в поточному році виділено 420 тис. грн. на придбання будинку лікарям.

Детальніше: https://goo.gl/ERgqRt

У Черкаській та Запорізькій області оновили автопарк швидких

Автопарк Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф поповнився вісьмома новими автомобілями. Нові автомобілі оснащені всім необхідним: від дефібриляторів до кардіографів.

Наступного року тут планують будівництво централізованої диспетчерської.

Авто придбали завдяки співфінансуванням з обласного та місцевих бюджетів, а також спонсорській допомозі.

Детальніше: https://goo.gl/117c92

У Запорізькій області вже відкрили цього року обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.  Загалом у 2017 році там придбано 22 автомобілі. З них 19 повнопривідних швидких і два автомобілі Mercedes класу «С» для санавіації.

Про придбання авто подбала обласна влада.

Детальніше: https://goo.gl/EAgUhS

На Волині відкрили  лікувально-діагностичний центр

На базі Волинської обласної клінічної лікарні відкрили другу чергу лікувально-діагностичного центру. До нього входять офтальмологічний центр, центр ультразвукової діагностики, ендоскопічний та неврологічний центр, відділення інтервенційної радіології. У Центрі 19 лікувально-діагностичних кабінетів, 2 рентгеноопераційних блока та відділення інтервенційної радіології та селективної хіміотерапії на 10 ліжок.

Центр оснащений сучасною апаратурою європейського рівня.

Відкрито відділення добового моніторування електрокардіограми та артеріального тиску, в якому можна одночасно обстежувати 12 пацієнтів.

Третю чергу цього центру планують відкрити  в І півріччя 2018 р.

Детальніше: https://goo.gl/qbkTxB

На Харківщині відремонтували поліклінічне відділення

У Дергачівській районній лікарні утеплили фасад, відремонтували покрівлю та кабінети, а також закупили нове обладнання: УЗІ експерт-класу, три  рентгенівські установки та новий цифровий флюорограф.  Відкрили оновлений флюорографічний кабінет, у якому провели капремонт та встановили сучасний цифровий апарат.

У поліклінічному відділенні Дергачівської ЦРЛ за рік приймають понад 45 тисяч пацієнтів. Тут працюють 56 лікарів, а допомогу надають за 27 спеціальностями.

Облаштування лікарні було проведено за кошти обласного бюджету.

Детальніше: https://goo.gl/2S3Bj9

На Житомирщині облаштували амбулаторію

В  Ємільчинському районі відкрили Рихальську амбулаторію загальної практики-сімейної медицини: денний стаціонар, фізіотерапевтичний, стоматологічний, гінекологічний кабінети та кабінети сімейного лікаря і патронажної сестри. Колектив амбулаторії - 8 працівників, хоча поки бракує сімейного лікаря.

За кошти обласного бюджету зроблено ремонт приміщення. За кошти районного бюджету та інших джерел закуплено необхідне обладнання.

Детальніше: https://goo.gl/6Wy8r5.

Читайте також