Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Про зміни в умовах поставки лікарського засобу Пегаспаргаза (3759 МО у флаконах)

12 липня 2018
2908

МОЗ України повідомляє, що  виробник змінив характеристики лікарського засобу Пегаспаргаза, 3750 MО y флаконах, зокрема, відповідно до короткої характеристики на лікарській засіб, затвердженої Європейською Медичною Агенцією, повний строк придатності препарату складає 8 місяців.   

11 липня Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН), яка залученя до державних закупівель даного препарату для МОЗ України, повідомила Міністерство, що внаслідок складного виробничого процесу, що включає ПЕГілювання, контроль якості, пакування для відвантаження із Сполучених Штатів Америки, залишковий термін придатності зазначеного лікарського засобу на момент постачання в медичні заклади складатиме орієнтовно 3 місяці. Такий термін придатності жодним чином не впливає на якість та безпечність продукції, підтвердженої всіма необхідними сертифікатами міжнародного рівня.

МОЗ України докладає всіх зусиль для своєчасного забезпечення лікарським засобами пацієнтів, які потребують саме цей препарат. Щоби забезпечити потреби пацієнтів у цьому лікарському засобі на найближчий час, міністерство звернулося до обласних департаментів охорони здоров’я з завданням поінформувати про обсяг препарату, який може бути використаний протягом трьох календарних місяців.

Пегаспаргаза, 3750 MО y флаконах виробляється глобально лише однією компанією Baxalta GmbH (частина Shire Corporation) під брендом Oncaspar. На сьогоднішній день, у зв’язку з переходом прав на продукцію Shire Corporation до іншої компанії, триває процес перереєстрації зазначеного лікарського засобу. Зокрема, терміни запуску процесу виробництва та постачання препарату Пегаспаргаза в Україну після вересня 2018 року переносяться на строк, який ПРООН матиме можливість повідомити пізніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ