Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Пенітенціарні установи повинні бути невід'ємною частиною системи охорони здоров'я

14 березня 2017
3093

10 березня в Міністерстві охорони здоров’я України за участю заступника міністра Олександра Лінчевського відбулась нарада щодо напрямку реформування системи охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України.

У нараді взяли участь народні депутати, представники Генеральної прокуратури, Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, Міністерства юстиції, громадських організацій.

Учасники наради дійшли згоди про необхідність передачі функції організації системи охорони здоров’я ув’язнених до сфери управління Міністерства охорони здоров’я України.

Представники Міністерства зазначили, що в інтересах пацієнтів передача медичної служби Державної кримінально-виконавчої служби України до сфери управління МОЗ повинна відбутись якнайшвидше.

З метою законодавчого забезпечення запропонованих змін, голова підкомітету з питань діяльності Державної пенітенціарної служби Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Юрій Мірошниченко запропонував врахувати обраний напрямок реформування медичної служби при розробці законопроекту про пенітенціарну службу.

За результатом обговорення прийняли рішення про необхідність доопрацювання проекту Концепції реформування системи охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби з урахуванням напрямку реформи системи охорони здоров’я в Україні.