Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Оперативні дані щодо ситуації у Херсонській області: 10 вересня

10 вересня 2018
3691

За минулу добу жителі Херсонської області не зверталися за медичною допомогою, а показники шкідливих речовин залишаються у межах норми. У разі погіршення самопочуття (неприємного присмаку у роті, подразнення слизових оболонок очей, органів дихання, шкіри) терміново зверніться до лікаря!

Станом на 16:00 10 вересня 2018 року:

1. На території Херсонської області проводяться регулярні дослідження атмосферного повітря: за результатами досліджень мобільної лабораторії, перевищень допустимої концентрації оксиду азоту, оксиду сірки, сірководню, оксиду вуглецю не виявлено.

2. За минулу добу до закладів охорони здоров’я області для отримання медичної допомоги громадяни не зверталися.

Починаючи з 5 вересня медичні бригади обстежили 1300 людей (з них 1100 дітей), які проживають в південних районах Херсонської області. В жодного з них не виявлено ознак погіршення стану здоров’я внаслідок викидів заводу “Кримський Титан”.

Усі заклади охорони здоров’я регіону за потреби готові надати необхідну допомогу населенню.

3. Центр громадського здоров’я разом з МОЗ України та Мінінформполітики підготували буклет з рекомендаціями для жителів населених пунктів, які потенційно можуть постраждати від викидів невідомої отруйної хімічної речовини в районі розташування хімічного підприємства «Кримський Титан».

На КПВВ «Чаплинка» та «Каланчак» цілодобово чергують бригади екстреної медичної допомоги, лікарі з яких будуть оглядати всіх громадян, які з території окупованого Криму заходитимуть на підконтрольну Україні територію. У пунктах пропуску постраждалі громадяни зможуть отримати інформацію щодо отримання додаткової допомоги у зв’язку з екологічною ситуацією.

У разі виявлення потреби в спеціалізованій медичній допомозі, громадян будуть направляти до найближчих відповідних медичних закладів на підконтрольній території.

Проходження громадянами України з окупованого півострову, які постраждали від хімічного отруєння, буде оформлятися у пришвидшеному порядку.

На даних КПВВ призупинено пропуск в сторону півострова АР Крим.

КПВВ «Чонгар» працює у штатному режимі.

Телефони екстреної допомоги: 101 та 103

Консультація за телефонами: +38 (0552) 26 26 43 та +38 (067) 348 77 27 - управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

Читайте також