Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Оперативна інформація щодо ситуації, що склалась у Одеському національному медичному університеті

10 вересня 2018
5333

МОЗ України визнало Владлену Дубініну як в.о. ректора ОНМедУ. Відповідний наказ підписали у міністерстві 7 вересня.

Усі документи Одеського медуніверситету Державна казначейська служба прийматиме виключно за підписом Владлени Дубініної.

«Обрання» Юрія Сухіна в.о. ректора Одеського медуніверситету було вчинено з порушенням законодавства. МОЗ України подало заяву про вчинення злочину державними реєстраторами, які незаконним шляхом, без відповідного рішення МОЗ України внесли дані до ЄДР про нібито керівника ОНМедУ Юрія Сухіна. Також МОЗ України подало скаргу до Міністерства юстиції України щодо дій цих реєстраторів з вимогою скасувати рішення про реєстрацію.

Усі працівники університету, яких зараз “звільняють” через їхню відмову підтримати незаконні дії та накази Юрія Сухіна, який називає себе “в.о. ректора”, звільнені незаконно. МОЗ України закликає постраждалих від свавілля самопроголошеного керівництва звертатися за юридичною допомогою за телефонами (044) 253-48-60, (044) 425-05-26 та за електронною адресою [email protected]. У темі листа потрібно обов’язково зазначити “Звільнення. ОНМедУ”, а у листі - свої ім’я, прізвище та по-батькові, посаду, з якої були “звільнені”, та суть питання (яка допомога потрібна).

МОЗ України не допустить збереження корупційних схем у медичній освіті. А такі порушення є. Зокрема, у відповідь на звернення народних депутатів Державна аудиторська служба України перевірила фінансово-господарську діяльність Одеського національного медичного університету. Результати перевірки виявили порушення фінансової дисципліни на загальну суму понад 27 млн грн.

МОЗ України уже подало апеляційну скаргу на ухвалу Окружного адміністративного суду міста, який своїми рішеннями фактично блокує роботу ОНМедУ.

МОЗ України продовжує вживати всіх необхідних заходів для поновлення роботи Одеського національного медичного університету у правовому полі.

Читайте також