Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Новини регіонів: у Житомирі – медичний інститут, на Черкащині – електронна система супроводу пацієнтів

17 листопада 2017
946

Вчора в Україні з’явився новий медичний інститут – Житомирський. Тепер тут також готуватимуть лікарів. Насправді процес навчання для медика не завершується навіть після закінчення вузу. Це ще раз довели волинські лікарі – вже кілька років фахівці обллікарні проходять стажування в провідних клініках світу. Сьогодні вони готові проводити складні операції, включаючи пересадку серця. Більше новин з регіонів – читайте далі.

У Житомирі відкрили медичний інститут

«Житомирський інститут медсестринства» реорганізували. Тепер це вищий навчальний заклад нового типу – «Житомирський медичний інститут» Житомирської обласної ради. Тепер у виші відкриються нові спеціальності: фізична терапія, ерготерапія, громадське здоров’я, лабораторна діагностика. «Ми будемо отримувати ліцензії на підготовку фахівців за цими спеціальностями, які необхідні в умовах реформування медицини. Також зможемо відкрити ліцензію на післядипломну підготовку лікарів, а у подальшому й готувати лікарів», – наголосив ректор закладу Віктор Шатило.

Докладніше  тут.

У Волинській лікарні готові проводити складні операції

Кардіохірурги Волинської обласної клінічної лікарні готові проводити складні операції. Наприклад – пересадку серця. Впродовж останніх років керівники лікарні уклали угоди із високоспеціалізованими медичними центрами та клініками Європи, що дозволило лікарям проходити стажування у цих клініках. Загалом протягом 6 років було підготовлено понад 300 спеціалістів. Впродовж року фахівці Волинської лікарні проводять понад 15 000 оперативних втручань.

Докладніше  тут.

На Тернопільщині розширюють лікувальний корпус для реабілітації учасників АТО

Реконструкція корпусу  Тернопільського обласного наркологічного диспансеру передбачає прибудову третього поверху, що дасть можливість розгорнути додаткових 30 ліжко-місць для учасників АТО. Спеціальне відділення у диспансері для реабілітації демобілізованих та учасників АТО створили два роки тому. Загалом за 2016 рік пролікували 175 бійців, а за 10 місяців 2017 року – 160.

Докладніше  тут.

Мешканці Трускавця вже рік самі обирають терапевта та сімейного лікаря

У Трускавці Львівської області частину медичної реформи зреалізували за власної ініціативи: мешканці цього міста можуть вільно обирати лікарів, а у лікарні сформовано внутрішньо мережу та базу даних з історіями хвороб. Кожен лікар має службовий ноутбук. Тож сімейний лікар та фахівець вузького профілю в разі потреби можуть оперативно передавати та отримувати інформацію про стан здоров’я пацієнта, а керівництво лікарні – моніторити і аналізвати дані про рівень захворюваності  та поширення хвороб.

Докладніше  тут.

У райцентрі на Черкащині ввели електронну систему супроводу пацієнтів

У Золотоноші Черкаської області модернізували райлікарню. Тут відмовилися від паперових карток – їх замінила електронна система супроводу пацієнтів. А через спеціальні термінали можна записатися на прийом до лікаря, сплатити за медичні послуги та навіть залишити відгук у книзі скарг та пропозицій. Внаслідок цього зникли черги,  а електронна картка пацієнта завжди доступна у єдиній системі.

Докладніше  тут.

Читайте також