Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Уляна Супрун: Зміна медичної системи – питання національної безпеки

1 серпня 2016
55918

Сьогодні в МОЗ віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко представив в.о. міністра охорони здоров’я України Уляну Супрун.

«Прозорість та підзвітність будуть обов’язковими в діяльності Міністерства, – наголосила Уляна Супрун під час свого звернення до працівників відомства. – Міністерство охорони здоров’я України має стати колективом фахівців з однією спільною метою – збереження життя та здоров’я пацієнта. І тому, перед прийняттям кожного рішення маємо запитувати себе, чи виграє від нього пацієнт. Ми не хочемо бути ані міністерством лікарів, ані міністерством пацієнтів, ми хочемо стати Міністерством охорони здоров’я».

За словами віце-прем’єр-міністра Павла Розенка, перед новим керівництвом МОЗ стоїть завдання якнайшвидше підготувати спеціальне засідання Уряду, на якому має бути представлена цілісна стратегія комплексного реформування системи охорони здоров’я.

«Сьогодні у час великих викликів зміна медичної системи стає питанням національної безпеки, – зазначила Уляна Супрун. – В основі нової медицини лежатимуть гідність та потреби кожного громадянина. Пацієнти заслуговують на якісні медичні послуги, а всі медичні працівники – на належні умови праці. Повага до прав кожного громадянина, піклування про здоров’я кожного українця мають стати визначальними в роботі нової команди міністерства».

Також в.о. міністра закликала до співпраці та закцентувала увагу на важливості підтримки реформи медиками: «Ми розуміємо, що без допомоги і підтримки лікарів забезпечувати сучасний рівень надання медичної допомоги не можливо. Всі зусилля можуть бути марними без сприяння медичної спільноти та без уваги громадян. Збереження здоров’я є спільною справою кожного працівника міністерства, кожного медика, але так само і кожного громадянина».

Як відомо, Уляна Супрун – професійний лікар, раніше директор гуманітарних ініціатив Світового Конґресу Українців, директор та засновник громадської організації Захист Патріотів та Школи реабілітаційної медицини Українського Католицького Університету, позаштатний консультант комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я.

Відповідно до розпорядження № 550-р від 27 липня 2016 року Кабінетом Міністрів України ухвалено рішення тимчасово покласти виконання обов'язків Міністра охорони здоров'я України на Першого заступника Міністра охорони здоров’я України Уляну Супрун.