Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

«Наздоганяюча вакцинація» проти кору: понад 65 тисяч дітей надолужили пропущені щеплення

30 серпня 2023
202

Зокрема, 34 011 дітей віком від 2 до 17 років отримали першу дозу вакцинації проти кору, епідемічного паротиту та краснухи. Другу дозу отримали 31 806 дітей. 

Найбільше щеплень під час «наздоганяючої вакцинації» проти кору, за даними Центру громадського здоровʼя, медики провели в Херсонській області та місті Києві. Найменші показники щеплень за тиждень (з 19 по 26 серпня) – у Чернігівській, Одеській та Вінницькій областях. Серед основних причин неявки на вакцинацію у цих областях батьки називають такі причини, як переїзд до інших областей чи виїзд із дітьми за кордон. 

Для родин, які змінили область проживання, передбачено кілька варіантів надолуження пропущених щеплень. Вакцинуватися протягом дня можна в пункті щеплення у лікарнях «первинки» чи Спільноточках, які працюють у громадських місцях (парках, на центральних площах міст або вокзалах) до 20:00 у рамках партнерства з UNICEF. Також у кожній області центри контролю та профілактики хвороб проводять вакцинальні сесії у місцях компактного розміщення внутрішньо переміщених осіб та забезпечують виїзди мобільних бригад до віддалених населених пунктів, громад та організованих колективів. 

За тиждень (з 19 по 26 серпня) 746 дітей, які переїхали до інших населених пунктів (ВПО), надолужили обовʼязкові щеплення проти кору. Запис на вакцинацію та формування мобільних бригад організовують регіональні координатори. Інформацію про пункти щеплень, їх адреси та графік роботи або телефони регіональних координаторів можна отримати, зателефонувавши до контакт-центру МОЗ за номером 0 800 60 20 19.

Нагадаємо, 17 липня в Україні стартувала загальнонаціональна кампанія з «наздоганяючої вакцинації» проти кору для дітей, які внаслідок зміни місця проживання, тимчасового виїзду за кордон чи інших обставин пропустили планові щеплення.