Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

На Закарпатті планують відкрити другий реперфузійний центр, на Дніпропетровщині створили Центр первинної меддопомоги

2 лютого 2018
2900

Закарпатські кардіологи продовжують впроваджувати найсучасніші методики діагностики та лікування серцево-судинних захворювань. На Київщині та Вінниччині відкрили амбулаторії, а на Дніпропетровщині – Центр первинної медико-санітарної допомоги. На Полтавщині й Житомирщині закупили обладнання. У той час Миколаївщина веде просвітницьку роботу, зокрема, в громадянському транспорті.

 

Серцево-судинні захворювання ефективно лікують на Закарпатті

Закарпатські кардіологи продовжують впроваджувати найсучасніші методики діагностики та лікування серцево-судинних захворювань: два роки в області діє спільний проект МОЗ України зі Світовим банком «Поліпшення охорони здоров`я на службі у людей». Пацієнти також мають доступ до безоплатного екстреного стентування у випадку гострого інфаркту міокарда. Планують відкрити другий реперфузійний центр.

Докладніше: https://goo.gl/XzLx7S https://goo.gl/QCpyQz​

 

На Дніпропетровщині створили Центр первинної меддопомоги

У Криничанській об’єднаній громаді створили Центр первинної медико санітарної допомоги. Він обслуговує понад 9,6 тисячі мешканців. У його складі – дві амбулаторії, два фельдшерсько-акушерських пунктів та три пункти тимчасового базування бригад швидкої допомоги. Про здоров’я селян дбають троє  сімейних лікарів, педіатр та 11 медсестер. У планах – розширити мережу, створивши ще чотири амбулаторії та два фельдшерсько-акушерські пункти.

Детальніше: https://goo.gl/C9M3ZV

 

На Вінниччині старий дитсадок перетворили на амбулаторію

У закинутому дитсадку у селищі Вендичи замінили вікна, полагодили покрівлю та стіни, завезли нове обладнання та  відремонтували дорогу. Відтепер там працюватиме нова амбулаторія сімейної медицини. У лікувальному закладі є два електрокардіографи, офтальмоскопи, лабораторія, кабінет щеплень. Тут надаватимуть допомогу  близько шести тисячам жителів селища.

В амбулаторії працюють троє лікарів. Незабаром заклад приєднається до електронної мережі охорони здоров’я.

Відновлення стало можливим завдяки спільній роботі обласної державної адміністрації, райдержадміністрації, районної ради, Департаменту охорони здоров’я ОДА.

Детальніше: https://goo.gl/LU3qtL

 

На Полтавщині встановили стоматологічне обладнання та апаратуру для штучної вентиляції легень

В Оржицькій центральній районній лікарні  встановили нову стоматологічну установку з кріслом. Тепер тут зможуть приймати 30-40 людей у день.

Також було придбано рухому підставку та зволожувач до апарату штучної вентиляції легенів у палату інтенсивної терапії Оржицької ЦРЛ. Ця система життєзабезпечення людини призначена для тривалої штучної вентиляції у дорослих і дітей, старше 6 років, що перебувають у важких станах.

Медобладнання було придбано за кошти державної субвенції.

Детальніше: https://goo.gl/JWFRWo

 

На Київщині відкрили амбулаторію

В Обухові відкрили амбулаторію сімейної медицини. Її розташування зручне для жителів кількох мікрорайонів. Прийматимуть пацієнтів 4 лікарі та 5 медсестер.

У цьому приміщенні також діє відділення невідкладної допомоги, яке має цілодобові чергові медбригади та автомобіль для швидкого реагування.  

Детальніше: https://goo.gl/xzFye4

 

У Житомирі передали офтальмологічне обладнання дитячій лікарні

Для обласної дитячої клінічної лікарні Житомирської обласної ради  придбали  обладнання, необхідне для лікування дітей, які мають проблеми із зором. На рік в обллікарні такого лікування потребують близько 1,5 тис. маленьких пацієнтів.

Обладнання придбали за кошти, зібрані в ході акції „Від серця до серця“.

Детальніше: https://goo.gl/nuyULc

 

Миколаївський центр здоров’я розмістив пам’ятки в пасажирському транспорті

Миколаївський обласний центр здоров’я на веде широкомасштабну санітарно-освітню, роз’яснювальну роботу  з питань реформування медичної галузі, профілактики захворювань.

Наразі  Центр розробив пам’ятки «Щодо профілактики гепатиту А» та  «Абетка реформування. Інформація для пацієнтів». Їх розмістили на офіційному веб-сайті охорони здоров’я облдержадміністрації та надали до всіх закладів охорони здоров’я області, ЗМІ для подальшого поширення. Крім того, пам’ятки надали і до управління транспорту Миколаївської міської ради для подальшого розміщення в громадському транспорті.

Детальніше: https://goo.gl/F1Muyp

Використано фото Дніпропетровської та Вінницької ОДА, Полтавського обласного центру здоров'я, ресурсу Житомир.today