Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

на Закарпатті – школа здоров’я, у Житомирі – комп’ютеризація перинатального центру

1 грудня 2017
862

У Колочаві, що на Закарпатті,  відкрили «Школу здоров’я», у Житомирі та райцентрах Миколаївщини подбали про оснащення лікарень, а на Донеччині провели навчання з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

На Донеччині провели навчання з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій

У Маріуполі  підрозділи Державної служби надзвичайних ситуацій, правоохоронних органів та місцевої станції швидкої медичної допомоги обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф вчилися правильно діяти під час надзвичайних ситуацій. На території підприємства «Азовсталь» інсценували розгерметизацію колектору та вихід хмари доменного газу в навколишнє середовище.

Докладніше: https://goo.gl/D4JvzL

У Житомирі комп’ютеризували перинатальний центр

Житомирському обласному перинатальному центру придбали комп’ютерну техніку та впровадили медичну інформаційну систему.

Медична система розроблена для автоматизації ключових позицій роботи сучасного закладу охорони здоров’я: реєстратури, робочого місця лікаря, лабораторії, діагностики, фінансів, звітності та менеджменту. Впровадження такої систему дає можливість впорядкувати роботу медичних працівників центру полегшити формування звітів про роботу центру, а згодом – укласти закладу угоду з Національною службою здоров’я України і приєднатися до реформи.

Також у центр придбали фетальні монітори для моніторингу стану внутрішньоутробного плоду, що дозволить своєчасно виявляти і корегувати відхилення у стані плода.

Докладніше: https://goo.gl/jRUF5P

На Закарпатті відкрили школу здоров’я

На Міжгірщині у селі Колочава на базі сімейної амбулаторії запрацювала перша в Закарпатській області «Школа здоров'я».  Там будуть проводити інформаційно-профілактичну та освітню роботи, знайомити з основними ризиками серцево-судинних захворювань, пропагувати і формувати серед населення навики здорового способу життя, підвищувати ефективність медико-санітарної допомоги у закладах первинної ланки.

Під час першого заняття медики амбулаторії розповідали мешканцям села про фактори ризику при ішемічній хворобі серця, лікувальну фізкультуру при серцево-судинних захворюваннях, правильне харчування.

Докладніше: https://goo.gl/qQsZ1B

 

На Миколаївщині придбали обладнання для районних лікарень

Ультразвуковий  апарат експертного класу «Аlpinion Еcub 5» з’явився у Веселинівській центральній районній лікарні. Прилад використовується для проведення УЗ-досліджень органів черевної порожнини, нирок, сечостатевої системи, серця, поверхневих і периферичних судин, судин головного мозку, скелетно-м'язової системи, акушерсько-гінекологічних та інших органів. Новий апарат обслуговує до 20 людей в день. Найбільша категорія, яка потребує якісного ультразвукового дослідження – це вагітні жінки. 

Прилад придбано на умовах співфінансування районного бюджету та коштів спонсорів.

Докладніше: https://goo.gl/eSQgRd

Арбузинську центральну районну лікарню забезпечили двома функціональними ліжками та майже сотнею тумбочок. Пологове відділення отримало фотометричний аналізатор гіпербілірубінемії «Білітест» для визначення білірубіну у немовлят.

Прибали обладнання завдяки підтримці депутатів та за кошти районного бюджету.

Також у лікарні відкрили «Віконце життя».

Докладніше: https://goo.gl/1oEoKZ