Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

На Рівненщині лікарі врятували 365 пацієнтів з гострим інфарктом міокарда за минулий рік

11 квітня 2019
2832

Лікування сучасними методами дозволило на чверть зменшити смертність від інфарктів у Рівненській області. У 2018 році кардіологи відділення інтервенційної радіології Рівненської обласної лікарні провели понад 1720 операційних втручань і врятували 365 пацієнтів з гострим інфарктом міокарда за минулий рік.

За інформацією Рівненського обласного центру громадського здоров’я, в 2018 році на Рівненщині зафіксовано зниження кількості летальних випадків від інфаркту міокарда на 25% (у порівнянні з 2017 роком). На думку фахівців, це стало можливим в тому числі й завдяки потужному забезпеченню медзакладів якісним медичним обладнанням.

Зокрема, в рамках реалізації в області спільного проекту Світового банку та МОЗ України «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» на базі Рівненської обласної клінічної лікарні відкрили серцево-судинний центр з сучасною ангіографічною операційною. Для нього закупили понад 3 тисячі одиниць витратних матеріалів: 700 стентів, катетери, балони для ангіопластики, прилади для тромбоаспірації тощо. Також у центрі встановили спеціалізований кардіоваскулярний УЗД-сканер та обладнання для операційної та палат інтенсивної терапії (дефібрилятори, апарати штучної вентиляції легень, кардіографи, апарати тимчасової кардіостимуляції, монітори нагляду за станом пацієнта).

За 2018 рік у Рівненській обласній лікарні було проведено 853 коронарографії, 541 стентування (365 з них - для пацієнтів з гострим інфарктом) і 326 інтервенційних втручань, пов'язаних з різними серцево-судинними захворюваннями.

Окрім того, для медичних закладів, що надають спеціалізовану амбулаторну допомогу, придбали 19 кардіоваскулярних ультразвукових сканерів, 19 апаратів для експрес-визначення тропоніну, D-дімеру та інших кардіомаркерів, 19 дефібриляторів-моніторів.