Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

На початку 2021 року Україна додатково закупить 500 000 тестів на антиген SARS-CoV-2, засоби індивідуального захисту та 160 кисневих концентраторів

23 грудня 2020
2321

У рамках співпраці з Глобальним фондом для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією Україна отримала 3,7 мільйонів доларів. Це дозволить вже на початку 2021 року додатково закупити 500 000 тестів для визначення антигену SARS-CoV-2 з повними комплектами засобів індивідуального захисту для проведення досліджень та 160 кисневих концентраторів. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.


 «Окрім того, в рамках співпраці з Глобальним фондом для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією на 2021-2023 роки Україна отримає також 135 млн доларів, які буде направлено на досягнення кількох стратегічних цілей: забезпечення доступу до своєчасного виявлення, діагностики та лікування туберкульозу і ВІЛ, а також впровадження дієвих моделей допомоги, орієнтованих на пацієнта», — заявив Віктор Ляшко.

 
Зазначимо, що протягом року над цим проєктом працювали співробітники Міністерства охорони здоров’я, профільні відомства, міжнародні неурядові організації та представники недержавних організацій, які надають послуги у сфері протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу. Результатом спільних напрацювань стало погодження проєкту Запиту Національною радою та його подача до Глобального фонду.

Нагадаємо, раніше Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що медичні заклади п’яти східних областей України цього тижня отримають 100 кисневих концентраторів, закуплених  Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у рамках підтримки уряду України у боротьбі з пандемією COVID-19. Така допомога стала можливою за фінансування уряду Німеччини у співпраці з Міністерством охорони здоров’я України.