Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

На крок ближче до створення університетської лікарні європейського рівня – Криворізька міська лікарня №2 перейде до управління МОЗ

26 жовтня 2023
213

Криворізьку міську клінічну лікарню №2 передадуть в управління Міністерства охорони здоров’я України. Відповідне рішення було ухвалено на сесії Криворізької міської ради. На базі медзакладу планують створити відокремлений структурний підрозділ «Університетська лікарня Національного університету охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика».

Рішення є надважливим для подальшого створення університетської лікарні на базі медзакладу. Крім того, передача лікарні в управління МОЗ дасть змогу підсилити матеріально-технічну базу медзакладу та зробити з нього потужну клінічну базу та хаб для підготовки медиків. Також планується, що в університетській лікарні готуватимуть студентів та майбутніх спеціалістів, які в перспективі працюватимуть на території деокупованого Криму.

«Маємо історичне рішення – Криворізьку міську клінічну лікарню №2 передали в управління МОЗ. Це ще на крок наблизить нас до створення передової університетської лікарні, де кожен медик зможе вдосконалювати свої професійні навички та робити процес лікування якомога ефективнішим для пацієнтів. Крім того, університетська лікарня буде потужним багатопрофільним медзакладом, де надаватимуть спеціалізовану медичну допомогу, паралельно забезпечуючи організацію освітнього, науково-дослідницького процесу та практичну підготовку медиків. У перспективі саме на базі цього медзакладу готуватимемо фахівців, які працюватимуть в медзакладах Криму, після його деокупації», –  зазначив Віктор Ляшко.

Попри війну МОЗ продовжує працювати над удосконаленням освітнього процесу у закладах вищої медичної освіти та, зокрема, створенням сучасних багатопрофільних університетських лікарень. 

Адже такі лікарні забезпечать інтеграцію освітнього, наукового та лікувального процесів — студенти братимуть участь у наданні медичної допомоги, а медичні працівники удосконалюватимуть знання та клінічні навички. Крім того, до роботи в університетських лікарнях будуть залучені найкращі спеціалісти з унікальним досвідом надання медичної та реабілітаційної допомоги.

Зазначимо, що утворення університетської лікарні на базі Криворізької міської клінічної лікарні №2 підсилить вже наявний медзаклад у напрямі збільшення робочих місць та залучення фахових спеціалістів, а також покращить рівень надання медичної допомоги населенню регіону. 
Нагадаємо, напередодні МОЗ повідомляло, що у Дніпрі буде створено університетську лікарню, яка стане потужним клінічним хабом