Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

На конкурсі обрали двох заступників голови Національної служби здоров’я

26 червня 2019
1007

У вівторок, 25 червня, відбувся конкурс на посади двох заступників голови Національної служби здоров’я України (НСЗУ). Переможцями стали Наталія Рябцева та Оксана Мовчан. 

Наталія Рябцева - магістр управління в охороні здоров’я. Має 15 років досвіду у сфері охорони здоров’я. Зокрема, управління комплексними міжнародними проектами в сферах материнства та дитинства, фінансування охорони здоров’я та розбудови спроможностей персоналу та інституцій. 

Понад 10 років Наталія співпрацювала зі Швейцарським інститутом охорони здоров’я та тропічної медицини, а також з 2016 року була консультантом Світового банку та проектів АМР США. 

Наталія бере активну участь у громадській діяльності. Зокрема, з 2014 року є співорганізатором освітніх ініціатив - Літня школа «Трансформація системи охорони здоров’я» та Зимова школа «Громадське здоров’я в Україні». 

Наталія - член  Робочої групи з реформи фінансування охорони здоров’я при МОЗ України, а також з серпня 2017 року - радник в.о. Міністра охорони здоров’я України на громадських засадах. 

Ще одним заступником голови НСЗУ стала Оксана Мовчан. Оксана має фінансову освіту та 11 років працювала у фінансовому секторі. Також у Оксани - великий управлінський досвід як ініціатора та керівника проектів в Київському муніципалітеті, Міністерстві економічного розвитку та торгівлі, Адміністрації президента та Національній раді реформ. Оксана - співзасновник та перший керівник неурядової організації Go Global, заснованої з метою промоції вивчення іноземних мов в Україні. За перший рік діяльності цієї організації Законом закріплені вимоги щодо володіння іноземною мовою для державних службовців та отримувачів вчених ступенів, велике число викладачів англійської мови в Україні пройшли перепідготовку, 9 000 дітей взяли участь у мовних таборах по всій території України. 

З 2018 року і до сьогодні Оксана є радником голови Національної служби здоров’я України із стратегії і розвитку організації. 

Нагадаємо, Національна служба здоров’я України була створена в березні 2018 року. Партнерами НСЗУ станом на 2019 стали 1 296 закладів охорони здоров’я первинної ланки, серед них 132 приватні клініки та 139 ФОП. Також договори з НСЗУ уклали 56 медичних закладів-учасників проекту реформування вторинної спеціалізованої медичної допомоги в Полтавській області. 1037 аптечних закладів-юридичних осіб уклали договір з НСЗУ на участь в урядовій програмі реімбурсації «Доступні ліки». 

Читайте також