Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

На Дніпропетровщині відновили амбулаторію, яку окупанти обстріляли двічі

23 листопада 2023
411

На Дніпропетровщині відновлено Придніпровську амбулаторію загальної практики сімейної медицини, що в Нікопольському районі. У 2022 році росіяни обстрілювали медзаклад двічі.

Так, починаючи з літа минулого року Нікопольський регіон перебуває під безперервними артобстрілами, внаслідок чого багато обʼєктів інфраструктури, в тому числі й медичної, пошкоджено або зруйновано вщент. Крім того, ворог знищує не лише об’єкти інфраструктури, а й вбиває мирних жителів. 

Восени 2022 року на Дніпропетровщині внаслідок вибухової хвилі від ворожої атаки було пошкоджено фасад та вікна Придніпровської амбулаторії загальної практики сімейної медицини, яка була введена в експлуатацію лише у 2019 році. 

Завдяки спільним зусиллям партнерів, зокрема Дніпропетровської обласної організації Товариства Червоного Хреста України за підтримки Люксембурзького Червоного Хреста, повністю вдалося замінити пошкоджені вікна у лікарні та здійснити поточний ремонт приміщень. Зараз медичний заклад продовжує працювати та повноцінно надавати потрібні медичні послуги населенню регіону. 

Міністерство охорони здоров’я висловлює вдячність всім партнерам за таку активну підтримку та допомогу Україні попри непростий час. 

Вже понад півтора року російська армія прицільно обстрілює та нищить цивільну інфраструктуру України, в тому числі й медичні заклади. Щоденно ворог руйнує лікарні, амбулаторії, пологові, поліклініки тощо. 

Нагадаємо, що загалом від початку повномасштабної війни в Україні пошкоджено 1 474 об’єкти медзакладів та 194 – зруйновані вщент. 438 об’єктів медзакладів вдалося відновити повністю та ще 410 – відновлено частково. При цьому на Дніпропетровщині повністю відновлено 64 об’єктів медзакладів, ще 21 об’єкт – відновлені частково.