Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

МОЗ України закликало НАЗК роз’яснити методологію складання нелогічних рейтингів топ-порушників антикорупційного законодавства

14 грудня 2018
713

У новині “Топ-порушення антикорупційного законодавства листопада”, що була опублікована на офіційному сайті НАЗК 5 грудня, оприлюднено рейтинг топ-порушників антикорупційного законодавства. Поки методологія складання рейтингу залишається непрозорою, рейтинг має сумнівну цінність, а ранжування правопорушень у рейтингу можуть хибно трактувати саму суть боротьби з корупцією.

У офіційному листі МОЗ України закликало Агенцію публічно роз’яснити методологію складання рейтингів, що дозволить громадськості зрозуміти:

  1. Які чинники враховувались при формуванні рейтингу?
  2. Яка вага кожного з чинників для ранжування порушень і складання рейтингу?
  3. Чи враховувався вид порушення (корупційне правопорушення, порушення, пов'язане з корупцією, або інше порушення вимог Закону України "Про запобігання корупції")?
  4. Чи враховувалась причетність конкретної особи, згаданої в рейтингу, безпосередньо до скоєння правопорушення?

Згаданий у рейтингу припис в.о. міністру охорони здоров’я доктору Уляні Супрун стосується порушення ректором процедури  врегулювання конфлікту інтересів працівників у підпорядкованій МОЗ України Харківській медичній академії післядипломної освіти.

Наразі МОЗ України виконує припис і проводить службове розслідування, результати якого будуть надані НАЗК у терміни, визначені законодавством. Міністерство проводить це розслідування, не зважаючи на те, що НАЗК звернулося до МОЗ України з приписом, коли строки притягнення до дисциплінарної відповідальності вже пройшли.

Нагадаємо, у жовтні Міністерство охорони здоров’я звертало увагу на непослідовність у роботі НАЗК у питаннях наявності чи відсутності конфлікту інтересів у діяльності керівників підприємств, установ, організацій, що належать до сфери управління МОЗ України. Позиція НАЗК щодо конфлікту інтересів відрізняється в кожному окремому питанні.

Завантажити
Читайте також