Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

МОЗ України працює над удосконаленням Ліцензійних умов провадження господарської діяльності банків пуповинної крові, інших тканин і клітин людини

19 вересня 2016
3049

19 вересня під керівництвом заступника Міністра охорони здоров’я України Романа Ілика відбулось перше засідання робочої групи з удосконалення Ліцензійних умов провадження господарської діяльності банків пуповинної крові, інших тканин і клітин людини.

Як відомо, 2 березня 2016 року ухвалено постанову Кабінету Міністрів України, якою затверджено нові Ліцензійні умови провадження господарської діяльності банків пуповинної крові, інших тканин і клітин людини. Однак, на думку експертів та представників суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність у цій сфері, прийнятті Ліцензійні умови потребують доопрацювання для забезпечення прозорості та відкритості всього процесу, базованого на принципі дерегуляції.

Міністерство охорони здоров’я України до цієї роботи залучає представників громадськості, експертного середовища з метою виправлення недоліків та удосконалення чинних Ліцензійних умов провадження господарської діяльності банків пуповинної крові, інших тканин і клітин людини.

Учасники засідання обговорили шляхи організації комунікації між членами робочої групи та вирішили у найкоротші терміни подати на обговорення конкретні пропозиції по зміні зазначених Ліцензійних умов.

Довідково:

Наказ МОЗ України від 13.06.2016 № 560 "Про утворення Робочої групи з удосконалення Ліцензійних умов провадження господарської діяльності банків пуповинної крові, інших тканин і клітин людини згідно з переліком, затвердженим Міністерством охорони здоров'я України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 02 березня 2016 року № 286 опублікований за посиланням: http://moz.gov.ua/ua/portal/dn_20160613_0560.html.