Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

МОЗ України анулювало ліцензію на медичну практику столичного закладу охорони здоров’я

2 березня 2018
4254

Головний лікар комунального некомерційного підприємства “Консультативно-діагностичний центр” Деснянського району м. Києва порушив законодавство та не задекларував близько 3,5 тисяч м2 приміщень закладу. За фактом виявлених порушень Міністерство анулювало ліцензію на медичну практику медзакладу.

На виконання рішення Деснянського районного суду м. Києва від 5 лютого 2018 року, Міністерство охорони здоров’я створило комісію для позапланової перевірки комунального некомерційного підприємства “Консультативно-діагностичний центр” Деснянського району м. Києва. Мета перевірки – встановлення додержання ліцензійних вимог з медичної практики, зокрема щодо наявності документального підтвердження достовірності даних про приміщення медзакладу та відповідність кваліфікаційним вимогам медпрацівників Центру.

Перевірка показала, що заклад подав недостовірну інформацію до Ліцензійної комісії МОЗ України щодо площі, на якій розміщений заклад. Зокрема не задекларував 3 463 м2 приміщень.

На цій території розміщені більшість відділень Центру — хірургічне, малоінвазивних технологій, спеціалізованого прийому, профілактики, функціональної та ультразвукової діагностики, антигіпертензивний центр, жіноча консультація, денні стаціонари, кабінети невролога, алерголога, кардіолога, ревматолога, гастроентеролога та кабінет інфекційних хвороб. Також керівник закладу не надав інформацію про мінімальний перелік оснащення, який необхідний для функціонування зазначених відділень та кабінетів.

За результатами встановлених порушень, МОЗ анулював ліцензію на медичну практику (рішення затверджено Наказом МОЗ України від 01.03.2018 № 383) — вчинив єдину передбачену законодавством дію.

Міністерство закликає столичну владу негайно втрутитися у цю ситуацію та вжити необхідні кроки для забезпечення безперебійного медичного забезпечення населення і готове максимально у цьому сприяти.

Рекомендуємо владі Києва також звернути увагу на Методичні рекомендації з питань перетворення закладів охорони здоров’я з бюджетних установ у комунальні некомерційні підприємства, розроблені МОЗ України, щоб унеможливити подібні ситуації у майбутньому.