Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

МОЗ та американська компанія Medtronic підписали домовленості про поглиблення співпраці

1 вересня 2021
5212

У рамках робочого візиту Президента України Володимира Зеленського до Сполучених Штатів Америки Міністерство охорони здоров'я підписало Меморандум про співпрацю із провідною американською компанією Medtronic.  Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко

Під час зустрічі міністр обговорив перспективи розширення спектру двосторонньої співпраці, особливо в частині комплексної протидії серцево-судинним захворюванням та впровадження інноваційних технологій для запобігання ускладнень у хворих з цукровим діабетом.  Ми повинні переходити до застосування технологій та медичних виробів, які дають найкращий результат в довгостроковій перспективі. 

У рамках співпраці домовились розглянути можливість локалізації виробництва певних медичних виробів компанії в Україні в рамках державної  підтримки проектів із значними інвестиціями, так званих інвест-нянь, а також розширення співпраці Medtronic з українськими компаніями, що спеціалізуються на it-рішеннях. 

Окреме питання для співробітництва, яке було обговорене при підписанні меморандуму, це співпраця в науковій сфері, залучення наших науковців та інвестиції в дослідження, які можуть проводиться українськими науковими інститутами. 

"Підписання Меморандуму дасть нам змогу спільно з Medtronic працювати у галузі інноваційних біомедичних технологій, отримати значну підтримку для удосконалення кваліфікації наших лікарів та впроваджувати ефективні скринінгові рішення для реалізації програми Президента України “Здорова Україна”"- підсумував міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Medtronic - світовий лідер у галузі медичних технологій та супутніх послуг. Компанія має потужне представництво в країнах Східної Європи та навчає лікарів у всіх можливих сферах медичної допомоги для лікування понад 70 різних хронічних і неінфекційних хвороб.