Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

МОЗ разом із партнерами працюють над виконанням завдань медичної реформи щодо формування єдиного медичного простору

20 березня 2024
188

Міністерство охорони здоров’я України разом із Національною службою здоров’я України та партнерами працюють над виконанням завдань медичної реформи у межах формування єдиного медичного простору медзакладів.

Так, МОЗ України разом НСЗУ та за підтримки Представництва Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) провели зустріч для медзакладів державного підпорядкування щодо входження до єдиного медичного простору та переходу на фінансування за програмою медичних гарантій (ПМГ). 

«Одним із важливих кроків у реалізації медичної реформи є укладання медзакладами договорів із НСЗУ. Ми активно працюємо, щоби кількість законтрактованих медзакладів зростала. Таким чином, ми формуємо єдиний та дієвий медичний простір, де потрібна медична допомога буде доступна кожному пацієнту, – сказав перший заступник міністра охорони здоров’я України Сергій Дубров, –  НСЗУ укладає договори з закладами та забезпечує оплату наданих послуг. Своєю чергою, усі медзаклади, які підписали договір, відповідають певним вимогам. Йдеться про спеціалізоване обладнання, фахівців та умови для надання належної допомоги». 

«Обʼєднання медичних закладів України в єдиний медичний простір значно покращить якість та доступність медичної допомоги для пацієнта. І ми готові робити все від нас залежне, щоб високоспеціалізовані медзаклади надавали свої унікальні послуги українцям та українкам коштом Програми медичних гарантій, щоб пацієнти за однаковими правилами отримували  медичну допомогу в будь-якому медзакладі країни, який має договір із НСЗУ», – зазначає голова НСЗУ Наталія Гусак. 

Під час навчання фахівці профільних департаментів НСЗУ надали роз'яснення представникам медзакладів МОЗ щодо вимог до кадрів та медичного обладнання, роботи персоналу з електронною системою охорони здоровʼя (ЕСОЗ) та алгоритмів внесення до неї електронних медичних записів; реалізації ПМГ-2024; договірної роботи тощо.

Зазначимо, що до переліку державних та відомчих закладів, які підписали договори з НСЗУ за окремими напрямами в межах ПМГ у 2024 році входять одинадцять медзакладів України. 

Загалом, медичні заклади України уклали договорів з НСЗУ на понад 1,19 млрд гривень.