Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

МОЗ посилює протиепідемічні заходи для недопущення коронавірусу 2019-nCoV в Україні 

25 січня 2020
9320

Міністерство охорони здоров’я України вживає всіх належних заходів для недопущення поширення в Україні вірусу 2019-nCoV, що був виявлений у Китаї. 

24 січня відбулася міжвідомча нарада оперативного координаційного штабу при МОЗ України, створеного за розпорядженням Уряду.  

До складу координаційного штабу також увійшли представники ДПСУ, МВС України, Держпродспоживслужби та ДМС України. На першому засіданні штабу був ухвалений чіткий план заходів та взаємодії між відповідними структурами. 

“Головне завдання — не допустити проникнення вірусу на територію країни. Тому важливо посилити контроль та вживати протиепідемічних заходів на пунктах в’їзду”, – зазначила Міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька.

 

Так, співробітники ДПСУ при виявленні громадян, які за зовнішніми ознаками будуть мати стан захворювання на ГРВІ, радитимуть їм звернутися до лікарів. У разі необхідності особи з ознаками ГРВІ будуть негайно направлятися до фахівців. 

З 26 січня в аеропорту Бориспіль буде запроваджений температурний скринінг пасажирів на прямих авіарейсах з Китаю. Фахівці санітарно-карантинного підрозділу вже підготовлені та укомплектовані інфрачервоними термометрами.

Тварини, що ввозяться в Україну, проходять спеціальний огляд ветеринарних служб. Випадків інфікування тварин зафіксовано не було. 

Представники координаційного штабу домовились оперативно обмінюватись всією необхідною інформацією, відслідковувати ситуацію і за необхідності приймати належні рішення для вчасного реагування. На сьогодні були розслідували три випадки підозри на коронавірусну інфекцію 2019-nCoV. Два випадки не підтвердились. Лабораторна діагностика показала, що це грип. По третьому випадку ще триває епідеміологічне розслідування.

Нагадуємо, що 23 січня відбулося засідання Комітету з надзвичайних ситуацій, скликане генеральним директором ВООЗ. Комітет не приймав  рішення про оголошення надзвичайної ситуації у сфері громадського здоров’я та не рекомендував глобальних обмежень щодо пересування людей та товарів. https://bit.ly/30TX6lF

МОЗ України наголошує, що для отримання достовірної інформації необхідно обирати лише офіційні джерела: це ВООЗ та координаційний штаб. Брифінги щодо ситуації розповсюдження нового короновірусу будуть проводиться щотижня.

 Джерела з актуальною інформацією щодо випадків захворовання спричинених новим коронавірусом: