Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

МОЗ отримало комп’ютерне обладнання від ПРООН

21 серпня 2023
123

Партнери та міжнародні інституції продовжують надавати Україні підтримку та  допомогу. Так, Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) передала комп’ютерне обладнання, закуплене в межах Програми відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки уряду Канади.

Метою ПРООН є надання допомоги країнам, що розвиваються. З початку повномасштабної війни організація системно допомагає Україні розпочати процеси відновлення та відбудови вже зараз, запобігаючи глобальним наслідкам.

 «Ще до війни ми сформували для себе важливу ціль — надати доступ лікарням до усіх новітніх технологій та можливості впевнено користуватися ними. Зробити так, щоб у кожного лікаря був власний персональний комп’ютер, швидкісний інтернет та ще більше можливостей для надання якісних і доступних медичних послуг. Це також і про депаперизацію медичної сфери та про нові цифрові інструменти, які щоразу впроваджуємо для розвитку електронної  охорони здоров’я. Це ще й про наші євроінтеграційні прагнення. Дякуємо ПРООН та уряду Канади за стабільну підтримку!» — зазначила заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич. 

До слова, електронна система охорони здоровʼя — найбільша ІТ-система в країні. Станом на зараз там зареєстровано 35 мільйонів пацієнтів і внесено 2,08 млрд даних.

«Ми пишаємося тим, що співпрацюємо з ПРООН та урядом України для просування цифрової трансформації в охороні здоров’я, і раді, що завдяки Програмі відновлення та розбудови миру вкрай важливе комп’ютерне обладнання буде надано медичним закладам у громадах, які постраждали від війни, для забезпечення своєчасних цифрових медичних послуг», — прокоментував заступник голови місії посольства Канади в Україні Шон Бойд.

А Постійний Представник ПРООН в Україні Яко Сільє продовжив:

«Ми не просто постачаємо ноутбуки, ми створюємо можливості для поліпшення процесу надання медичної допомоги. У партнерстві з Канадою забезпечуємо медичних працівників України інструментами, потрібними для порятунку життів, покращення догляду за пацієнтами та спрямування країни на шлях до здоровішого майбутнього».

Нагадаємо, автівки, лікарські засоби та штами вірусів нещодавня гуманітарна допомога від партнерів.