Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Міністерство охорони здоров'я розширює співпрацю зі Світовим банком

22 вересня 2016
3155

19-22 вересня у Києві пройшов семінар щодо проекту “Поліпшення здоров’я на службі людей”, який Міністерство охорони здоров'я втілює разом зі Світовим банком. Протягом семінару підсумували роботу учасників проекту.

“Поліпшення здоров'я на службі у людей” – це інвестиційний проект Світового банку, метою якого є підтримка МОЗ і органів урядування областей у впровадженні змін охорони здоров'я. Проект реалізується з 2015 по 2020 роки.

Для участі в проекті обрано вісім областей України: Вінницьку, Волинську, Закарпатську, Львівську, Дніпропетровську, Запорізьку, Полтавську та Рівненську.

У рамках завдань проекту у відібраних областях реалізовуються різноманітні програми. Серед пріоритетних напрямків – поліпшення первинної медичної допомоги; боротьба із серцево-судинними захворюваннями на первинному та на вторинному рівнях; виявлення та лікування раку на ранніх стадіях; раціоналізація системи лікарень та урядування в ній.

Також проект передбачає підтримку інформатизації галузі охорони здоров'я, впровадження нових методів фінансування, розбудову системи громадського здоров’я, поліпшення організаційного потенціалу та інформаційно-комунікаційний супровід реформування системи охорони здоров'я.

Під час зустрічі представники обраних областей презентували свої здобутки в реалізації проекту за перший рік. Зокрема, вдалося розширити мережу амбулаторій та підсилити первинну ланку допомоги. Також підвищили якість матеріально-технічного обладнання та ефективність скринінгу й ранньої діагностики онкозахворювань.

Учасники проекту поділилися планами та проблемами, у яких вони потребують допомоги з боку міністерства. В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун зазначила, що МОЗ всіляко сприятиме його реалізації та порадила максимально скористатися можливостями, які надає Світовий банк й інвестувати не лише в розвиток матеріально-технічної бази, а і в людський ресурс, організовуючи навчання та тренінги.