Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Міністерство охорони здоров’я України оголошує конкурс на добір членів Експертного комітету з відбору та використання основних лікарських засобів

15 травня 2019
1552

Шукаємо професіоналів, які мають мають досвід оцінки порівняльної ефективності, безпеки та економічної доцільності лікарських засобів. Експерти рекомендуватимуть включення чи виключення лікарських засобів з Національного переліку основних лікарських засобів, за яким заклади охорони здоров’я закуповують препарати першочергово.

Хто може стати експертом:

  • людина з вищою медичною, фармацевтичною, економічною чи математичною освітою;
  • людина, яка не перебуває на державній службі;
  • людина, яка не має реального конфлікту інтересів (зокрема, не співпрацює з виробниками та власниками реєстраційних посвідчень лікарських засобів або пов'язаними з ними особами).

Нам потрібні практикуючі лікарі, фармацевти, економісти і математики, щоб зробити Національний перелік вичерпним і економічно обгрунтованим.

Наради експертного комітету будуть відбуватися раз на місяць.

Участь в засіданнях відбувається на громадських засадах, витрати на проїзд і відрядження відшкодовуються за потребою.

 

Конкурс проходитиме у два етапи:

1 етап: з 15 травня - 03 червня (включно): Подання заявок через онлайн-форму та обов'язкове подання кандидатом в паперовому вигляді в запечатаному конверті до МОЗ України (м. Київ, вул. Грушевського, 7) з вказівкою “Секретарю Конкурсної комісії з формування експертного комітету з відбору та використання основних лікарських засобів” таких документів:

  1. супровідний лист щодо відповідності встановленим вимогам до кандидатів у члени експертного комітету в довільній формі (опишіть, будь ласка, ваш досвід роботи з лікарськими засобами і мотивацію для участі в роботі експертного комітету);
  2. заяву про відсутність реального та/або потенційного конфлікту інтересів за формою, наведеною в додатку 1 до Положення про експертний комітет з відбору та використання основних лікарських засобів https://bit.ly/2VBNlZM
  3. копію документа, який посвідчує особу;
  4. інформацію та документи, що підтверджують наявність відповідної освіти, досвіду роботи та виконуваних функцій, у тому числі здійснення оцінки порівняльної ефективності (результативності), безпеки та економічної доцільності лікарських засобів.

Подати заявку можна по 03 червня (включно).

За результатами розгляду Конкурсною комісією поданих документів кандидати отримають лист-запрошення на засідання конкурсної комісії.

Контактна особа: секретар Конкурсної комісії Байдер Антон Константинович, тел.: +380 (44) 200 07 93.

2 етап: Засідання Конкурсної комісії. Розгляд отриманих документів та співбесіда.

Загалом до експертного комітету буде відібрано 12–18 людей. Вони працюватимуть в експертному комітеті впродовж 4 років.

Результати конкурсного відбору будуть письмово повідомлені кандидатам у члени Експертного комітету та опубліковані на офіційному сайті Міністерства охорони здоров’я України.

Більш детально з функціями, діяльністю та процесом відбору у члени Експертного комітету можна ознайомитись в Положенні про експертний комітет з відбору та використання основних лікарських засобів.