Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Міністерство охорони здоров’я продовжує співпрацю з Посольством США в Україні

21 вересня 2016
911

20 вересня у Міністерстві охорони здоров’я пройшла зустріч в.о. міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун з надзвичайним та повноважним послом США в Україні Марі Йованович.

На зустрічі підсумували реалізацію дійсних проектів та визначили ключові напрямки подальшої співпраці. Учасники зустрічі домовилися про майбутню співпрацю та підтримку від Посольства Сполучених Штатів у реформуванні української медицини.

Серед ключових напрямків реформ, у яких Україна потребує підтримки з боку уряду США, Уляна Супрун зазначила зміни в системі екстреної медичної допомоги, впровадження програм, пов’язаних із вакцинацією, вдосконалення системи громадського здоров’я та медичної освіти.

Також обговорили початок співпраці у сфері військової медицини та тренуванні правоохоронних органів у наданні першої медичної допомоги.

Посольство США сприяє реалізації багатьох проектів в Україні. Серед них програми з посилення контролю за туберкульозом, надання технічної допомоги МОЗ у покращенні доступу до лікарських засобів і фармацевтичних послуг та проекти, які спрямовані на подолання епідемії ВІЛ/СНІДу в Україні.