Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Лікарні у зоні АТО отримали автомобілі швидкої допомоги

18 травня 2018
3007

Лікарні, які знаходяться у безпосередній близькості до лінії зіткнення, в якості гуманітарної допомоги отримали сучасні  автомобілі для перевезення пацієнтів.   Автомобілі швидкої допомоги закупили у рамках проекту GIZ “Місія з пошуку фактів 2017”. Мета цього проекту - покращення можливостей для надання невідкладної медичної допомоги лікарень уздовж лінії зіткнення в Донецькій та Луганській областях.

Незважаючи на складні умови, лікарні продовжують працювати та надавати допомогу пацієнтам. Однак, часто тут не вистачає медичного персоналу та техніки для проведення більш детальної діагностики та складних втручань. Тому медзаклади в Попасній Луганської області, Торецьку, Авдіївці та Світлодарську Донецької області отримали автомобілі швидкої, які передусім призначені не для прийому потерпілих на місці події, а для транспортування пацієнтів у вже стабілізованому стані до медичних закладів з кращим оснащенням в глибині країни.

Автомобілі оснащені усім необхідним для транспортування хворих з зони АТО. Так, у кожній автівці є монітор-дефібрилятор, пульсоксиметр, допоміжні та витратні медичні матеріали, спеціальні ноші для пацієнтів з травмами спини.