Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Лікарі-педіатри підтримують впровадження безперервного професійного розвитку

3 червня 2019
3181

У Львові відбувся всеукраїнський форум "Безперервний професійний розвиток та клінічна практика лікаря: питання і відповіді”.

На форумі професійна спільнота педіатрів та заступник міністра охорони здоров’я Олександр Лінчевський обговорили впровадження безперервного професійного розвитку (БПР) для лікарів та перспективи розвитку педіатрів в рамках БПР. Організаторами форуму стали громадська організація "Українська Академія Педіатрії", Європейська Академія Педіатрії, Вільнюський університет та департамент охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації.

Лікарі-педіатри  підтримують БПР та вважають, що однією з його головних переваг є свобода для лікаря у виборі теми, змісту та формату навчання, а також усунення бюрократичних бар’єрів.

“Безперервний професійний розвиток  - це докорінна зміна корпоративної культури лікарів, де заохочується доброчесність та відповідальність лікаря та існує вільний ринок освітніх послуг. Для повноцінного втілення змін, нам потрібна проактивна підтримка лікарської спільноти. Нам важливо сформувати запит на зміни, щоб вони й надалі продовжувалися”, - зазначив заступник міністра охорони здоров’я Олександр Лінчевський.

Нагадаємо, що МОЗ України впровадило БПР для лікарів у квітні 2019 року. Тепер лікарі мають набрати щонайменше 50 балів щороку за своє навчання. Це дозволить лікарям  бути конкурентним  та отримувати нові навички одразу після появи цих технологій та практик на ринку.

Читайте також