Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Координаційний центр з питань організації діяльності медичних служб створять при Кабінеті Міністрів України

12 травня 2017
3157

11 травня Уряд ухвалив Постанову Кабінету Міністрів України «Про утворення Координаційного центру з питань організації діяльності медичних служб сил оборони та органів і закладів охорони здоров’я»). 

Постанова передбачає утворення Координаційного центру з метою координації на стратегічному рівні організації діяльності медичних служб сил оборони та органів і закладів охорони здоров’я.

Діяльність Координаційного центру спрямована на надання медичної допомоги (у тому числі із залученням органів і закладів охорони здоров’я) військовослужбовцям Збройних Сил України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, Державної спеціальної служби транспорту, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, а також правоохоронних та розвідувальних органів, в частині залучення їх до виконання завдань з оборони держави, а також населенню. 

Координаційний центр буде основним тимчасовим консультативно-дорадчим органом при Кабінеті Міністрів України для організації діяльності медичних служб сил оборони та органів і закладів охорони здоров’я.

Створення Центру також спрямоване на виконання завдань, визначених оперативною ціллю 4.2 Стратегічного оборонного бюлетеня України. Так, Координаційний центр забезпечуватиме якісну реалізацію Матриці СОБ в частині побудови медичного забезпечення для надання належної медичної підтримки всім завданням сил оборони відповідно до поставлених завдань та строків.