Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Комісія МОЗ України заслухала звіт ректора НМАПО ім. Шупика Юрія Вороненка, Катерина Амосова не з’явилася

23 березня 2018
4486

Комісія МОЗ України розпочала заслуховування звітів ректорів вищих медичних закладів про виконання ними умов контракту у 2017 році.

Згідно з визначеним Міністерством графіком заслуховування, 23 березня об 11:30 мав відбутися звіт ректора Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця Катерини Амосової.

Однак Катерина Амосова не з’явилася на засідання комісії для публічного обговорення основних показників діяльності очолюваного нею навчального закладу у 2017 році.

До початку засідання комісії та впродовж її роботи МОЗ України намагалося зв’язатися як з самою Катериною Амосовою, так і з представниками НМУ, щобз’ясувати причини її відсутності на заслуховуванні звіту.

Напередодні до МОЗ України надійшов електронний лист за підписом в.о. ректора Ярослава Цехмістра з інформацією, що Катерина Амосова знаходиться на лікарняному. Однак не було вказано, що вона не буде присутня на заслуховуванні звіту.

Згідно з інформацією, яку надав заввіділом канцелярії НМУ, Катерина Амосова знаходиться на лікарняному з 21 березня 2018 року.

Зважаючи на неявку ректора НМУ Катерини Амосової, комісія прийняла рішення перенести заслуховування її звіту на іншу дату.

Комісія продовжила засідання о 14:00 із заслуховування звіту Юрія Вороненка, ректора Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика.

У своєму звіті Юрій Вороненко акцентував увагу на основних досягненнях академії за звітний період та ключових проблемних аспектах.

Комісією було поставлено низку додаткових питань щодо усунення корупційних ризиків, умов приватно-державного партнерства, виконання Закону України “Про вищу освіту”.

Після завершення обговорення, комісія прийняла рішення затвердити звіт ректора НМАПО ім. Шупика та надала ряд пропозицій для врахування в подальшій роботі.

30 березня відбудеться заслуховування звітів ректорів Вищого державного навчального закладу України "Буковинський державний медичний університет" та Національного фармацевтичного університету. Також планується заслухати звіт Катерини Амосової, якщо вона повернеться з лікарняного.

Запрошуємо громадськість та ЗМІ долучитися до засідань комісії. Обов’язкова попередня реєстрація за посиланням: https://goo.gl/forms/baxtIk4jDGBDjWFW2.

З графіком заслуховування та звітами ректорів можна ознайомитися за посиланням.