Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Командування збройних сил США у співпраці з Одеською ОДА відновили Одеський обласний офтальмологічний шпиталь

15 грудня 2016
2635

Відкриття оновленої будівлі лікарні відбулося 2 грудня 2016 року за участі тимчасового виконувача обов’язків голови облдержадміністрації Соломії Бобровської та військового аташе Посольства США в Україні Шона Стівенса.

У шпиталі повністю відновили фасад, вікна, палати і туалети для перед- і постпацієнтів хірургії ока. Провели частковий ремонт даху, зробили головний вхід та рецепцію, пандуси і поручні з доступом для людей з інвалідністю.

«Завдяки нашим партнерам з Міністерства оборони США, це стала повністю оновлена клініка, у яку пацієнтам приємно зайти і обслуговуватися», - прокоментувала очільниця області Соломія Бобровська.

«Стан цієї будівлі багато років був жахливим. Приємно, що тепер пацієнти клініки, серед яких є і бійці АТО, почуватимуться людьми при лікуванні. Загальна вартість реконструкції понад півмільйона доларів. Вдячна Командуванню Збройних сил США та Посольству США за таку вагому допомогу», - додала вона.

Клініка обслуговує понад 4 тисячі осіб на рік. Проект реконструкції передбачав сучасні стандарти для лікування.

Проект здійснений завдяки Командуванню збройних сил США в Європі при співпраці з ремонтно-будівельним командуванням ВМС США, а також відділу оборонного співробітництва Посольства США в Україні. Будівля шпиталю зведена в 1848 році. Офтальмологічна клініка функціонує з 1963 року.

Джерело: Департамент охорони здоров'я та соціального захисту населення Одеської обласної державної адміністрації