Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

«Ярмарок вакансій» на Одещині, сучасний онкологічний корпус у Чернігові

25 травня 2018
2949

На Одещині провели «Ярмарок вакансій» для студентів-медиків. У Чернігові розпочав роботу новий онкологічний корпус із сучасним обладнанням. На Волині й Харківщині відкрили амбулаторії, на Вінниччині – ЦПМСД, а в Рівному – терапевтичне відділення. На Сумщині придбали урологічне обладнання.

 

На Одещині майбутнім медикам презентували вакансії у медичних закладах

В Одеській області пройшов «Ярмарок вакансій» для майбутніх медиків. Студенти-медики  зустрілися із головними лікарями медичних установ регіону, дізналися про пільги, які передбачає проходження інтернатури у сільській місцевості. Були представлені стенди центрів первинної медико-санітарної допомоги та діагностичних і стаціонарних міських медзакладів, а також від обласних лікарень.

Фото Департаменту охорони здоров’я Одеської ОДА

Детальніше: https://bit.ly/2sdLxoa

 

На Чернігівщині відкрили новий онкологічний корпус із сучасним обладнанням

У Чернігівському обласному онкологічному диспансері відкрили новий корпус радіологічного відділення під сучасне променеве обладнання – лінійний прискорювач.

Оснащення відділення променевої терапії лінійним прискорювачем надасть можливість забезпечити безперервну роботу апаратів без потреби заміни джерел випромінювання, значно покращити якісь надання медичної допомоги онкологічним хворим, підвести більш високі дози опромінення на область пухлини та зменшити опромінення оточуючих здорових тканин, зменшити термін перебування хворих у стаціонарі та тривалість курсу реабілітації в амбулаторних умовах, підвищити результати лікування онкологічних хворих, зменшити променеві ускладнення та знизити ризик інфекційних ускладнень після курсу променевої терапії.

Детальніше: https://bit.ly/2Lt759f

 

На Волині відкрили амбулаторію

У Нововолинську відкрили амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Вона стала  однією з трьох, що працюють у структурі Центру первинної медико-санітарної допомоги  міста. Новий заклад може прийняти 10 тисяч пацієнтів. У штаті амбулаторії – 5 сімейних лікарів і 2 лікарі-педіатри. Облаштовано 4 кабінети сімейного лікаря та два лікаря-педіатра, кабінет щеплень та маніпуляційний кабінет. Працює і реєстратура, де є можливість  запису на прийом через інтернет.

Детальніше: https://bit.ly/2IMmdN7

 

 

У Чернівецькій області запрацював цілодобовий кардіомоніторинг

Для Чернівецької міської дитячої лікарні придбали електрокардіограф з холтерівським моніторуванням та комплектуючим комп’ютерним обладнанням. Апаратура вже працює в реанімації.

Цілодобовий кардіомоніторинг важливий для покращення діагностики при складних випадках патологій серцево-судинної системи у дітей.

Фото Департаменту охорони здоров'я Чернівецької ОДА

Детальніше: https://bit.ly/2IPlHxU

 

На Сумщині придбали урологічне обладнання

В урологічному відділенні Сумської обласної клінічної лікарні встановили новий комплект обладнання: рентгенівську C-арку, апарат УЗД, спеціальні монітори, лазер та інші інструменти. Таке обладнання призначене для видалення каменів у нирках будь-якого розміру з мінімальним розрізом. Наразі у відділенні обласної лікарні перебуває понад 20 пацієнітів, у яких виявили камені у нирках.

Детальніше: https://bit.ly/2IO26ye

 

На Рівненщині відкрили терапевтичне відділення

У Рівненській міській лікарні відкрили оновлене терапевтичне відділення № 1. Також тут збудували індивідуальну котельню для пологового та для лікарні, яка має можливість опалювати у будь-який час.

Ремонт проводили за спонсорські та бюджетні кошти.

Детальніше:  https://bit.ly/2s63O7M

 

На Харківщині відкрили амбулаторію

У селі Олексіївка відкрили амбулаторію загальної практики - сімейної медицини. Заклад обслуговуватиме не тільки мешканців цього села (1600 людей), а й сіл Верхній Бишкин (150 людей) та Киселі (500 людей).

.Детальніше: https://bit.ly/2s61Ns2

 

На Вінниччині відкрили Центр первинної медико-санітарної допомоги

У Козятині почав роботу оновлений міський центр первинної медико-санітарної допомоги. Відтепер тут зможуть отримувати медичну допомогу десять тисяч мешканців Козятинського району.

У новоствореному Козятинському міському ЦПМСД облаштовано кабінети для прийому громадян, реєстратуру, встановлено необхідне обладнання. Повністю замінено електричну систему, реконструйовано систему водопостачання та водовідведення, оновлено стелі, стіни, підлогу, встановлено нові двері та вікна.

Детальніше: https://bit.ly/2IQM9XS

Читайте також