Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Якою має бути індивідуальна аптечка бійця?

6 грудня 2016
12723

Коли солдат опиняється пораненим на полі бою, його життя значною мірою залежить від вмісту його індивідуальної загальновійськової аптечки і від вміння правильно нею користуватися.

Надання якісної першої медичної допомоги в бойових умовах можливо лише за умови, якщо під руками буде усе необхідне. Тому економити на медичних препаратах та засобах для індивідуальної аптечки бійця не можна: вміст сучасної тактичної аптечки повинен відповідати міжнародним стандартам. Український військовий має отримувати таку ж допомогу, як і американський “морський котик”.

Ми почали з невеликого, але такого важливого кроку затвердження нового переліку лікарських засобів та виробів медичного призначення, які повинні бути в складі індивідуальних загальновійськових медичних аптечок.

Аптечки комплектуватимуться з дотриманням стандартів НАТО для рядових бійців – IFAK. Ця аптечка пройшла випробування не одним боєм і її ефективність і обґрунтованість комплектації підтверджена кров'ю та тисячами врятованих життів.

Відповідно до змін, аптечка тепер міститиме засіб для зупинки кровотечі механічного по типу турнікету, назофарингіальну трубку, відповідного розміру, декомпресійну голку для випускання повітря із грудної клітки та оклюзійну торакальну наліпку, яка забезпечуватиме належну герметизацію поранення грудної клітини, а також інші життєво необхідні засоби та медичні препарати.

Тактична аптечка для військових – це справді річ першої необхідності на передовій. Врахувавши міжнародні стандарти та бойовий досвід у зоні проведення АТО ми розробили зміни до Переліку лікарських засобів та виробів медичного призначення, які повинні бути в складі аптечок.

Міністерство охорони здоров'я України не має сумнівів у погодженні Наказу усіма зацікавленими сторонами без зволікань, особливо наполягаємо на якнайшвидшому погодженні Наказу Міністерством оборони України.

Завантажити проект наказу