Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Як впроваджувати подальші зміни в медзакладах по всій країні - радитимуть лікарі-практики

25 лютого 2019
3591

Понад 150 лікарів з усієї країни долучилися до групи позаштатних експертів Національної служби здоров’я. Вони фахово оцінюватимуть рівень надання медичних послуг у медзакладах і радитимуть, як впроваджувати нові інструменти та моделі, аби зробити систему охорони здоров’я більш ефективною.

Минулого тижня вони зустрілися у Києві, аби обговорити кращий досвід українських медзакладів на конференції "Лікар 2020: кращі практики" - в рамках ініціативи НСЗУ та Проекту USAID  «Підтримка реформи охорони здоров’я» із залучення лікарів до процесу змін в системі охорони здоров’я.

«Ця ініціатива стане мостом комунікації між центральними органами влади в системі охорони здоров’я та медичними закладами у регіонах. Зараз цей зв'язок дуже слабкий, але я впевнений, що наша співпраця з НСЗУ посилить цей зв'язок. Для практикуючого лікаря дуже важливо бути в курсі змін в системі охорони здоров’я, це допомагає налагодити комунікацію з лікарями на місцях», - говорить Євген Мешко, головний лікар, КП ЦМПСД м. Мукачево.

Тепер саме лікарі-практики рекомендуватимуть, як краще впроваджувати електронні медичні записи, рецепти та направлення, як збирати дані щодо використання тих чи інших медичних послуг, здійснювати прогнозування потреб населення у медичних послугах. Також лікарі, які добре знають систему зсередини, активно долучатимуться до розробки напрямів, які мають поліпшити якість надання медичних послуг у кожному медзакладі країни.

«Першою чергою наш центр прагне надавати якісні медичні послуги. Для цього ми працюємо над електронним записом пацієнтів, збільшили години прийому та розробили спеціальний алгоритм дій лікарів щодо прийому пацієнтів з ургентними станами. Робота в статусі медичних експертів НСЗУ допоможе покращити діяльність центру, дасть можливість поділитись з лікарями на місцях новою експертизою, критеріями сервісу та розробити нові напрямки діяльності з покращення надання медичних послуг нашим пацієнтам», - зазначила Анна Ярмола, директор КП ЦМПСД м. Червоноград.

База позаштатних експертів НСЗУ налічуватиме понад 150 спеціалістів закладів різних рівнів та спеціальностей і будуть надавати клінічну медичну експертизу з різних напрямків. Очікується, що коло позаштатних експертів НСЗУ на 30% буде складатись із сімейних лікарів і на 70% із лікарів-спеціалістів.

Читайте також