Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Як трансформується система охорони здоров'я у Черкаській області

8 жовтня 2018
2596

В рамках робочого візиту в.о. міністра охорони здоров'я доктор Уляна Супрун провела робочі наради з управлінськими командами Черкаської ОДА і міської адміністрації, відвідала найуспішніший центр первинної медико-санітарної допомоги в області - Другий Черкаський міський ЦПМСД.

"Кампанія з вибору власного лікаря рухається на повну. Пацієнти та лікарі задоволені першими результатами змін. Абсолютно робоча атмосфера, і ми намагались мінімально відволікати медиків від їхньої роботи. У цілому по області рівномірні темпи підписання декларацій і хороші результати по підписанню договорів закладами з Нацслужбою здоров'я", - заначила доктор Уляна Супрун. 

Робочі наради з управлінськими командами ОДА і міської адміністрації показали, що місцева влада підтримує трансформацію системи охорони здоров‘я і розуміє нові засадничі принципи та правил роботи.

В.о. міністра охорони здоров'я повідомила про найближчі плани команди МОЗ України та отримала багато корисного зворотного зв‘язку щодо роботи урядової програми «Доступні ліки», забезпечення громадян інсулінами та гемодіалізом. Ці пропозиції міністрество опрацює найближчим часом. 

Під час наради за участі голови Черкаської ОДА і його команди вдалося скласти дуже конкретний план з розв'язання проблеми, яка склалася з СМЧ 14 у м. Сміла. Наступний крок - реалізація цього плану. 

Спільно з місцевою владою в.о. міністра також спілкувалась з місцевими медіа і зустрілась з пацієнтськими організаціями регіону.

"Головне враження - ми наближаємось до точки неповернення у перетворенні української системи охорони здоров‘я. Дискусії про доцільність формату трансформації вже у минулому (окрім захисників совєцької системи і її корупційних схем, які завжди будуть кричати про зраду заради збереження статус-кво) і сьогодні люди справи по всій країні все більше питають про наступні кроки, дають поради і діляться своїми історіями успіху. Це цінно. І це дуже надихає", - пісдумувала доктор Уляна Супрун.

Читайте також