Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Як розвивається медицина у віддалених районах: досвід селища Мотронівка

19 квітня 2019
2790

Донедавна мешканці селища Мотронівка, що в Інгулецькому районі Кривого Рогу (Дніпропетровська область), ходили до найближчого медзакладу за 10 км. На початку квітня 3,5 тис мешканців цього віддаленого селища отримали нову сучасну амбулаторію №10, оснащену всім необхідним медичним обладнанням.  

Амбулаторія №10 розташована на першому поверсі гуртожитку, побудованому ще в післявоєнні роки. У приміщенні модернізували фасад, всередині провели капітальний ремонт, замінили всі комунікації, зробили ремонт і придбали необхідне медичне обладнання. Реконструкцію провели за кошти спільного проекту Світового банку та МОЗ України «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» та обласного бюджету.

В амбулаторії є кабінет сімейного лікаря, працює денний стаціонар, маніпуляційна, лабораторія для обробки аналізів, кабінет щеплень.

Із сімейним лікарем Варварою Кокошинською вже підписали декларації майже 2 тис людей. У її кабінеті можна: виміряти артеріальний та очний тиск, зробити електрокардіограму. Є електронні ваги для дорослих і немовлят, сучасне гінекологічне крісло для огляду жінок.

«Медперсоналу дуже комфортно працювати в таких умовах. Для роботи маємо все необхідне. А головне – якісне обслуговування нарешті матимуть і мешканці нашого мікрорайону», – підкреслила сімейний лікар Варвара Кокошинська.

У новій амбулаторії працює і аптечний пункт. Раніше в мікрорайоні взагалі аптек не було.

«В аптеці можна придбати медикаменти й за програмою «Доступні ліки». Це дуже зручно. Пацієнт приходить до лікаря, отримує електронний рецепт і відразу ж, на місці, може взяти ліки», – розповіла в.о. головного лікаря центру первинної медико-санітарної допомоги Кривого Рогу №6 Алла Семеніхіна.

Читайте також