Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Як реалізується програма лікування громадян України за кордоном

15 травня 2018
5424

За останній рік значно зросло фінансування програми лікування громадян України за кордоном і, відповідно, кількість людей, які змогли взяти у ній участь. Водночас, цього поки недостатньо, щоби всі могли отримати необхідну медичну допомогу за програмою.

 Лікування за кордоном - це винятковий захід для громадян, захворювання яких не лікуються в Україні, незалежно від віку, статі, соціального походження, майнового стану, місця проживання та інших ознак.

 Щорічно фінансування програми лікування громадян України за кордоном збільшується і у 2017 році сягнуло рекордної суми - 628 341 тис грн.  Це на 62% більше у порівнянні з 2016 роком і на 208% - у порівнянні з 2015 роком.

За ці кошти протягом 2017 року за кордоном було проліковано 226 людей. 

У 2017 році пацієнтів лікували у клініках 11 країн - Білорусії, Туреччини, Індії, Ізраїлю, Італії, Німеччини, Польщі, Іспанії, Чехії, Швейцарії, Литви.

Щорічно зростає кількість українців, які потребують лікування за кордоном. Та незважаючи на збільшення фінансування програми, коштів все одно не вистачає, щоби забезпечити медичною допомогою за кордоном усіх, кому це необхідно.

МОЗ України вважає пріоритетним напрямком розвиток трансплантології в Україні. Створення умов для розвитку трансплантації в Україні дасть можливість рятувати в рази більше життів наших громадян, ніж через програму лікування громадян України за кордоном.