Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Як і для чого реорганізовують ОХМАТДИТ

21 травня 2018
6334

Трасформація ОХМАТДИТу - це не просто зміна структури і штатні ротації, а процес, спрямований на поліпшення медичних послуг і унеможливлення корупції.

«Зміни, які відбуваються в «ОХМАТДИТі» - це удосконалення існуючої структури, адже деякі відділення отримають ширші повноваження, ніж у них були до цього. Перш за все – це відділення трансплантації кісткового мозку», - сказав заступник міністра охорони здоров’я Олександр Лінчевський.

Також в ОХМАТДИТі створять відділення дитячої нейрохірургії. Тут зможуть надати комплексну допомогу дитині з політравмами.

Перший заступник голови комітету у справах охорони здоров’я Верховної Ради Оксана Корчинська зазначила, що проведення реорганізації є необхідним кроком для налагодження якісного, доступного і прозорого надання медичних послуг в ОХМАТДИТі.

“Це унеможливить повторення попередніх епізодів розкрадання медикаментів персоналом лікарні та надлишкового замовлення дороговартісних ліків”, - наголосила Оксана Корчинська.

Наразі затверджено нову структуру закладу та новий штатний розклад. Водночас, про звільнення не йдеться, наголошує головний лікар НДСЛ «Охматдит» Ірина Садов’як.

«Працівників, які займають 15 посад, які будуть скорочені, – займуть інші посади у нашій же лікарні», - зазначила Ірина Садов’як.

Ірина Садов’як представила нову команду керівництва лікарні. Серед них – заступник головного лікаря з медичної частини Юрій Довбня та заступник головного лікар з розвитку Олег Полозенко.

Олег Полозенко займається комп’ютеризацією, переведенням на електронну інформаційну систему. Адже досі документообіг лікарні відбувається тільки у паперовому вигляді, що не сприяло правильному обліку та збереженню інформації у НДСЛ.

“Ми не задоволені внутрішньою перевіркою, яку провели у лікарні. На складі було знайдено закуплені препарати, які не видавали пацієнтам. Це стосується і обладнання, яке не використовувалось. Результатами перевірки є і, зокрема, винесення догану винуватцям внутрішніх порушень», - сказав Юрій Довбня, заступник головного лікаря з  медичної частини.

Член Опікунської ради НДСЛ «Охматдит» Данило Гетьманцев підкреслив, що будь-які зміни завжди супроводжуються незадоволенням тих чи інших учасників процесу.

“Тут потрібно розуміти – де є конструктивна критика, а де – маніпуляції. Все це робиться відкрито, прозоро, чесно – під наглядом громадськості. Для мене колись стало шоком, що люди наживаються навіть на онкохворих дітях. І цей бізнес є організованим, життєздатним. Саме тому ми і працюємо - щоб звести цей “бізнес” нанівець», - сказав Данило Гетьманцев.
 

Читайте також