Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

ДЕЦ повідомив про результати посиленого фармаконагляду за застосуванням Панзинорму 10000

8 травня 2018
3028

Протягом восьми місяців Державний експертний центр здійснював посилений фармаконагляд за застосуванням препарату Панзинорм 10000 у дітей, хворих на муковісцидоз. Фармаконагляд проводився за рекомендацією постійної робочої групи МОЗ України з питань профільного супроводу державних закупівель лікарських засобів.

Інформація про перебіг процесу застосування препарату надавалась лікарями, дотичними до лікування дітей, хворих на муковісцидоз, що лікуються в обласних дитячих лікарнях або перебувають під диспансерним наглядом за місцем проживання.

Державний експертний центр повідомляє, що результати фармаконагляду свідчать про дієвість препарату та не змінюють профіль його безпеки.

Усі реакції, які виявлялись у дітей протягом застосування препарату, не пов`язані із його використанням, і класифікуються як симптоми, характерні для самого захворювання.

Панзинорм 10000 – генеричний препарат, що виробляється у Словенії, зареєстрований та застосовується для лікування дітей, хворих на муковісцидоз у європейських країнах, зокрема, в Естонії, Литвії, Чеській Республіці, Грузії.

Читайте також