Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Cоціально відповідальний бізнес сприяє змінам в системі охорони здоров'я в Україні

16 листопада 2016
2609

16 листопада в Українському кризовому медіа-центрі відбувся круглий стіл на тему: «Державно-приватне партнерство: як соціально відповідальний бізнес може сприяти змінам в системі охорони здоров'я в Україні», за підтримки Американської Торговельної Палати.

“Ми як лікарі часто задаємось питанням: що реально потрібно для якісного надання допомоги? Звісно, обладнання, доступні, ефективні ліки та вмотивовані, освічені лікарі є важливими складовими процесу лікування, але не менш важливим є комфорт пацієнта, в першу чергу психологічний. А для маленького пацієнта комфорт там, де поруч є мама”, – зазначив Олександр Лінчевський, заступник Міністра охорони здоров'я.

Позиція Міністерства чітка – пацієнт мусить бути в центрі уваги. З розуміння цього і починається сімейноорієнтована медицина.

Відкриття сімейних кімнат Фундацією Дім Рональда МакДональда для України є дуже важливим, тим більше в умовах війни. Ми щодня зіткаємося з проблемою переселенців, які змушені їхати за високоспеціалізованою допомогою в інші регіони України. У такій ситуації батьки часто змушені бути зі своєю дитиною далеко від дому. Тому створення умов у лікарнях для сімейного перебування є необхідним та актуальним.

Зі свого боку, Міністерство готове співпрацювати з таким ініціативами. Фундація Дім Рональда МакДональда – це хороший приклад соціально-відповідального бізнесу, який варто наслідувати.