Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Чеська Республіка надасть підтримку для модернізації Київського міського центру крові

17 липня 2017
3044

У рамках офіційної допомоги Чеської Республіки стартував місцевий проект «Поліпшення оснащення Київського міського центру крові». 14 липня заступник Посла Зденька Цаісова та головний лікар Київського міського центру крові Людмила Заневська підписали відповідний договір в Посольстві Чеської Республіки в Україні.

Проект спрямований на модернізацію технологічного оснащення Київського міського центру крові. Зокрема, передбачає забезпечення належного функціонування комп’ютерної системи управління інформацією для служби крові, заготівлі донорської крові, дотримання вимог холодового ланцюга в технологічних процесах переробки і транспортування донорської крові та її компонентів. Вартість наданої допомоги становить 354 тисяч чеських крон.

«Нестача донорської крові у окремих лікарнях, постійна потреба у великій кількості донорів для порятунку життя конкретної людини – усе це наслідки недосконалого планування і управління запасами. У всьому світі заготівля крові та виготовлення з неї компонентів – плановий процес. Електронна система управління інформацією допоможе налагодити цей процес», – зазначає Оксана Сивак, заступник міністра охорони здоров’я України з питань європейської інтеграції. 

Реалізація проекту допомоги службі крові міста Києва розроблялась і була узгоджена у Міністерстві охорони здоров’я України ще наприкінці минулого року.