Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

#Антифейк МОЗ України щодо замовних публікацій у ЗМІ

9 серпня 2018
3202

Чергова порція антифейку стосуватиметься поширення деякими інтернет-виданнями недостовірної інформації з безпідставними звинуваченнями міністерства у розміщенні численних замовних публікацій в медіа.

1. МОЗ України не платить за розміщення інформації у ЗМІ.

2. Увага ЗМІ до актуальної та корисної інформації, що може допомогти громадянам зберегти здоров’я або забезпечити їм доступ до необхідних і якісних медичних послуг, свідчить, передусім, про усвідомлення представниками медіа суспільної ваги такої інформації. Адже наразі міністерством здійснюється масштабна трансформація системи охорони здоров’я, що є, відповідно до результатів опитування думки громадян, найвідомішою реформою в Україні. Це природно, що українське суспільство має запит на актуальну інформацію про це, адже зміни стосуються кожного з нас. Природний також і інтерес медіа до такої інформації.

3. Оперуючи чиєюсь думкою, без перевірки фактів, без надання доказів на підтвердження цієї інформації, видаючи неправдиву та неперевірену інформацію за цитати або “експертну” думку, ЗМІ не лише порушує журналістські стандарти, а й спричиняє велику суспільну шкоду, поширюючи фейки і зневіру.

Кожне ЗМІ, що поширює неправдиву інформацію і, тим самим, наносить суспільну шкоду, несе відповідальність за розповсюдження брехні - так само, як і першоджерело брехні.

Команда МОЗ України вдячна за правдиву і професійну інформаційну діяльність всім українським ЗМІ, які відповідально ставляться до своєї роботи та працюють у інтересах вільної України, її громадян і свободи слова.

Читайте також